Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 15:09

Χίλιοι καταρτιζόμενοι από όλη τη Μεσσηνία στο Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας!

Χίλιοι καταρτιζόμενοι από όλη τη Μεσσηνία στο Κ.Ε.Κ. της Περιφέρειας!

ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ 
Με δυναμισμό και εξωστρέφεια συνεχίζει τις δράσεις του για τη δια βίου κατάρτιση του πληθυσμού, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας. Σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο νόμιμος εκπρόσωπος του ΚΕΚ, περιφερειακός σύμβουλος Απόστολος Γκούνης, ανακοίνωσε ότι, στο πλαίσιο της σχετικής βούλησης και του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης σχεδιάζεται να επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στους υπόλοιπους τέσσερις Νομούς της Περιφέρειας (Αρκαδία, Λακωνία, Αργολίδα, Κορινθία). Ειδικότερα, προγραμματίζεται η λειτουργία τμήματος e-learning, με τους φορητές υπολογιστές που έχει προμηθευτεί το ΚΕΚ, στους υπόλοιπους Νομούς…

Ο Απόστολος Γκούνης σημείωσε ότι τα μαθήματα των εαρινών τμημάτων του ΚΕΚ παρακολουθούν χίλια άτομα, ενώ απασχολούνται 35 εκπαιδευτές! Επεσήμανε ότι έχει δημιουργηθεί καινούργιο εργαστήριο υπολογιστών στη δομή του ΚΕΚ στην Κυπαρισσία, ενώ το εργαστήριο του τμήματος e-learning έχει ήδη ξεκινήσει να στήνεται.  
Επειδή η ανταπόκριση του πληθυσμού είναι μεγάλη, συνέχισε ο κ. Γκούνης, σχεδιάζεται και η αύξηση του προϋπολογισμού του ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ο οποίος φέτος έφτασε τις 100.000 ευρώ.
Ο Απόστολος Γκούνης ανακοίνωσε επίσης ότι το προσεχές διάστημα θα λειτουργήσει και τμήμα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου. Ειδικότερα, θα γίνουν μαθήματα για τη γευσιγνωσία στην Ανδρούσα, τη Στέρνα, το Πεταλίδι, την Κορώνη, τη Μεθώνη, το Κορυφάσσιο, τη Χώρα, τον Μελιγαλά, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, την Κυπαρισσία, το Δώριο και την Καρδαμύλη, ενώ, όταν ολοκληρωθούν αυτά τα μαθήματα, θα λειτουργήσει τμήμα και στην Καλαμάτα όπου η εκπαίδευση στο αντικείμενο θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.
Επιπλέον, ο περιφερειακός σύμβουλος σημείωσε ότι ξεκινούν οι διαδικασίες για την πιστοποίηση ορισμένων σεμιναρίων του ΚΕΚ, όπως αυτά που αφορούν την ειδικότατα barista. Ήδη το ΚΕΚ έχει πιστοποίηση ecdl για μαθήματα επάνω στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
Τέλος, ο κ. Γκούνης σημείωσε ότι για το επόμενο εκπαιδευτικό έτος, από Σεπτέμβρη δηλαδή, σχεδιάζεται η λειτουργία τμημάτων με εντελώς νέο αντικείμενο.
Ο διευθυντής του ΚΕΚ, Παναγιώτης Τζαβάρας, σημείωσε από την πλευρά του ότι το Κέντρο αποτελεί ίσως τον μεγαλύτερο φορέα κατάρτισης σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τόνισε δε ότι η προσπάθεια για την εξωστρέφεια του ΚΕΚ της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας είναι συνεχής και σε αυτό το πλαίσιο, σημείωσε, εντάσσεται και η επιστημονική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», για «Τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στην Καθημερινή Ζωή», με εισηγητές γνωστούς πανεπιστημιακούς καθηγητές.
Στ.Μ.