Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017 21:02

Καταγγέλλουν “face control” από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε δάσκαλους και νηπιαγωγούς…

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
«Αστυνομοκρατούμενο» ήταν το κλίμα κατά τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Παιδείας, Δημήτριο Μπαξεβανάκη, την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι υπήρξε «facecontrol» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ότι ο υφυπουργός δεν τους έδωσε καμία απάντηση στα ζητήματα που του έθεσαν…

Η ανακοίνωση του Συλλόγου, με τίτλο «Αστυνομοκρατούμενη συνάντηση… και καμία απάντηση», την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος και Περικλής Κορομηλάς αντίστοιχα, έχει ως εξής:
«Εκφράζουμε ως εκπαιδευτικοί την λύπη μας, την έντονη δυσαρέσκειά μας αλλά και την αγανάκτηση μας για την πρωτοφανή υποδοχή που μας έγινε από ισχυρή δύναμη αστυνομικής φρουράς στη συνάντηση που είχαμε με το Υφυπουργό Παιδείας κο Μπαξεβανάκη Δημήτριο την Παρασκευή 17/03/2017, επιχειρώντας τον αποκλεισμό εκπαιδευτικών από την συνάντηση. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι κομματικά στελέχη έκαναν face control στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την κατάσταση η οποία ανήκει σε άλλες εποχές και μας προσβάλει ως εκπαιδευτικούς.
Παρ’ όλα αυτά και αφού χρειάστηκε να ανακοινώσουμε την αποχώρησή μας, γίναμε επιτέλους όλοι δεκτοί από τον κο  Υφυπουργό και του θέσαμε, σε αστυνομοκρατούμενη συνάντηση, τα αιτήματά μας, καταθέτοντας και σχετικό υπόμνημα. Ο κος Υφυπουργός δεν έδωσε καμία απάντηση επί της ουσίας στα όσα προβλήματα του θέσαμε, τα οποία καθημερινά βιώνουμε στα σχολεία ούτε δεσμεύτηκε για τίποτα».