Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 21:36

Ξεκινά από Δευτέρα η λειτουργία «Πράσινων Σημείων» για τα κλαδέματα από κήπους

Ξεκινά από Δευτέρα η λειτουργία «Πράσινων Σημείων» για τα κλαδέματα από κήπους

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 
Τη Δευτέρα θα ξεκινήσει η λειτουργία των έξι «Πράσινων Σημείων» για τα κλαδέματα κήπων και χωραφιών στον αστικό ιστό της Καλαμάτας. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, ο οποίος επίσης απεύθυνε συστάσεις στους ιδιοκτήτες οικοπέδων να τα καθαρίσουν από τη βλάστηση, προειδοποιώντας ότι όσοι αδιαφορήσουν θα βρεθούν αντιμέτωποι όχι μόνο με το οικονομικό πρόστιμο που ορίζει ο Κανονισμός Καθαριότητας του Δήμου αλλά και με ενδεχόμενη μήνυση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία κατά εφαρμογή του ποινικού κώδικα. Πάντως ο Γιάννης Αδαμόπουλος υπογράμμισε ότι ο Δήμος σε καμία περίπτωση δεν έχει τιμωρητική διάθεση και αντίθετα είναι πρόθυμος να βοηθήσει όσους αδυνατούν να καθαρίσουν μόνοι τους τα οικόπεδά τους…

Σε ό,τι αφορά τα «Πράσινα Σημεία» για τα κλαδέματα κήπων και χωραφιών, ο Γιάννης Αδαμόπουλος σημείωσε ότι αυτά ξεκινούν τη λειτουργία τους στο Ανατολικό Κέντρο, στο Δυτικό Κέντρο, στο Φυτώριο του Δήμου στο Νέδοντα, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων κοντά στη λίμνη, στο Βιοτεχνικό Πάρκο και στο χώρο του νέου Δημαρχείου.
Τα «Πράσινα Σημεία», συνέχισε ο αντιδήμαρχος θα αποτελούνται από δύο χώρους. Στον έναν θα γίνεται η εναπόθεση των κλαδεμάτων και στον άλλο ο θρυμματισμός τους. Όπως πρόσθεσε, το προϊόν από το θρυμματισμό θα χρησιμοποιείται από το Δήμο ως βελτιωτικό του χώματος για τα παρτέρια σε κοινόχρηστους χώρους. Επιπλέον σημείωσε ότι τα «Πράσινα Σημεία» θα είναι περιφραγμένα με πράσινο δίχτυ σκίασης, ώστε να μην υπάρχει οπτική ρύπανση, ενώ θα τοποθετηθούν και οι ενημερωτικές πινακίδες για τον κόσμο.
Σχετικά με τις συστάσεις του Γιάννη Αδαμόπουλου για τον καθαρισμό των οικοπέδων στον αστικό ιστό, τόνισε ότι ήδη έχει αποστείλει περίπου 70 έγγραφες ειδοποιήσεις σε ιδιοκτήτες οικοπέδων που χρειάζεται να καθαριστούν, κάποιοι από τους οποίους μάλιστα σημείωσε ότι διαμένουν μόνιμα στην Αμερική, την Αυστραλία, τον Καναδά. Επιπλέον είπε ότι έχει προβεί και σε περίπου 30 ειδοποιήσεις από το τηλέφωνο.
Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου απασχολούνται καθημερινά για τον καθαρισμό ιδιωτικών οικοπέδων, κάτι που υπογράμμισε ότι πρέπει να τελειώσει ώστε τα μέσα και οι εργαζόμενοι να απασχοληθούν για την κάλυψη άλλων αναγκών. Πρόσθεσε ωστόσο ότι αν κάποιοι δεν μπορούν να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δήμο προκειμένου να βρεθεί ο τρόπος για να γίνει αυτό.
Τόνισε, τέλος, ότι είναι επιβεβλημένο να καθαριστούν τα οικόπεδα μέσα στην πόλη τόσο για λόγους υγιεινής όσο και για να εξαλειφθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς αλλά και για να υπάρχει μια θετική εικόνα της πόλης προς τους κατοίκους και τους πολλούς επισκέπτες της.
Στ.Μ.