Δευτέρα, 02 Ιουλίου 2012 17:28

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά τις ημέρες της λαϊκής

Θανάσης Βασιλόπουλος, πολιτικός προϊστάμενος για το κυκλοφοριακό στο Δήμο Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, πολιτικός προϊστάμενος για το κυκλοφοριακό στο Δήμο Καλαμάτας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ

Την επιβολή του μέτρου της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας, κάθε Σάββατο και Τετάρτη που έχει λαϊκή, καθώς και την εξασφάλιση περισσότερων θέσεων στάθμευσης για τις μοτοσικλέτες στο κέντρο της πόλης και την Παραλία, αποφάσισε το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Όπως τόνισε ο πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου για το κυκλοφοριακό, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Βασιλόπουλος, η ελεγχόμενη στάθμευση στην Κεντρική Αγορά θα εφαρμόζεται τις ημέρες της λαϊκής από τις επτά το πρωί μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι. Η πρώτη ώρα στάθμευσης θα είναι δωρεάν και όσοι ξεπερνούν το όριο θα τιμωρούνται με πρόστιμο από τη Δημοτική Αστυνομία.
Το μέτρο θα ισχύει για τις θέσεις στάθμευσης που βρίσκονται επί της οδού Σπάρτης, μπροστά από την Αγορά, καθώς και για το νότιο πάρκινγκ της Αγοράς.
Ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε ότι σκοπός είναι να εξυπηρετούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι δε βρίσκουν να σταθμεύσουν στην Αγορά τις ημέρες της λαϊκής, επειδή συνήθως οι θέσεις είναι κατειλημμένες από παραγωγούς και επαγγελματίες. Ο πρόεδρος της Αγοράς, Γιάννης Αναζίκος, τόνισε ότι η πλειοψηφία των επαγγελματιών της Κεντρικής Αγοράς συμφωνεί με τον τρόπο, καθώς πιστεύει ότι εάν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της στάθμευσης θα βελτιωθεί η κίνηση. Και ο πρόεδρος του Συλλόγου των παραγωγών τόνισε ότι οι παραγωγοί συμφωνούν με το μέτρο.
ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΕΣ
Όσον αφορά την εξασφάλιση επιπλέον θέσεων στάθμευσης για μοτοσικλέτες, ο Θανάσης Βασιλόπουλος σημείωσε ότι ο κόσμος που μετακινείται με μηχανάκια έχει αυξηθεί σημαντικά και επιβάλλεται να αυξηθούν οι παρεχόμενες θέσεις στάθμευσης, δεδομένου ότι η χρήση μοτοσικλετών βοηθάει και στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος.
Με την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Ποιότητας ζωής οι θέσεις στάθμευσης για μηχανάκια αυξάνονται από 524 σε 695. Παρόντες στη συζήτηση ήταν εκπρόσωποι των Λεσχών Μοτοσικλέτας της περιοχής μας, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση, πρόσθεσαν όμως ότι οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες και οι θέσεις στάθμευσης πρέπει να αυξηθούν επιπλέον.
Σύμφωνα με την εισήγηση, στην περιοχή της κεντρικής πλατείας καταργείται ένας χώρος (στον ΟΤΕ), καθορίζονται δύο νέοι χώροι στάθμευσης μοτοσικλετών (στη Σιδηροδρομικού Σταθμού και στη Νέδοντος) και τροποποιούνται ως προς το μήκος τέσσερις χώροι (Πολυχάρους, Αριστομένους, Βαλαωρίτου και Κροντήρη). Στην περιοχή της Πλατείας 23ης Μαρτίου η κατάσταση παραμένει ίδια. Στην Παραλία καθορίζονται τρεις νέοι χώροι στάθμευσης μοτοσικλετών επί της οδού Ναυαρίνου, ένας στην οδό Ακρίτα και δύο στην οδό Ηρώων. Στις λοιπές περιοχές καθορίζονται τρεις νέοι χώροι στάθμευσης μοτοσικλετών, στο Ταχυδρομείο, στη Λέσχη Μοτοσικλετιστών και στον Άγιο Νικόλαο.
Στ.Μ.