Παρασκευή, 14 Απριλίου 2017 14:52

Κόμβο σχεδιάζει η δημοτική αρχή στο νέο Δημαρχείο και την Αθηνών

Κόμβο σχεδιάζει η δημοτική αρχή στο νέο Δημαρχείο και την Αθηνών

ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Κόμβο ώστε να εξυπηρετείται καλύτερα η κυκλοφορία των οχημάτων, ιδιαίτερα εκείνων που βγαίνουν από την Αγίου Δημητρίου στην Αθηνών και αντίστροφα, σχεδιάζει ο Δήμος Καλαμάτας στο ύψος του Δημαρχείου και ειδικότερα στη συμβολή της Αθηνών με την Αγίου Δημητρίου, την οδό που έρχεται από τον Άγιο Δημήτριο τον Κοκορόγιαννη…

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή σχετική παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη,  στη λεωφόρο Αθηνών δεν έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα η κίνηση από τη λειτουργία του Δημαρχείου. Αυτό οφείλεται, πρόσθεσε, στη λειτουργία της περιμετρικής οδού, η οποία έχει απορροφήσει ένα ποσοστό της κίνησης από την Αθηνών.
Πάντως ο κ. Νίκας αναγνώρισε ότι υπάρχει πρόβλημα στη συμβολή της Αθηνών με την Αγίου Δημητρίου και γι’ αυτό το λόγο, όπως ανακοίνωσε, σχεδιάζεται η κατασκευή κόμβου. Ανέφερε μάλιστα ότι εάν χρειαστεί θα «φαγωθεί» και η νοτιοαναλική «μύτη» του οικοπέδου του Δημαρχείου προκειμένου να χωρέσει ο κόμβος.
Από την άλλη πάντως, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Μάκαρης, υποστήριξε ότι είναι μεγάλο το πρόβλημα της πρόσβασης των πεζών στο Δημαρχείο από την είσοδο της Αθηνών, λόγω της συνεχούς κίνησης στη λεωφόρο και πρότεινε την εγκατάσταση και λειτουργία πεζοφάναρου. Ωστόσο ο δήμαρχος απάντησε ότι δεν υπάρχει ανάγκη πεζοφάναρου.
Στ.Μ.