Τρίτη, 03 Ιουλίου 2012 16:58

«Συμβολικό ποσό» τα 50 ευρώ για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς!

«Συμβολικό ποσό» τα 50 ευρώ για τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς!

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Για πολλοστή φορά ο Νίκος Διασάκος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, ζήτησε να καταργηθεί το τέλος των 50 ευρώ το μήνα για τη φοίτηση των νηπίων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, ωστόσο ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, σημείωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα, χαρακτηρίζοντας τα 50 ευρώ «συμβολικό ποσό».

Ο κ. Διασάκος ανέφερε ότι η φοίτηση στους παιδικούς σταθμούς έπρεπε να είναι δωρεάν, ιδίως σήμερα που ο κόσμος αντιμετωπίζει μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Ο κ. Νίκας απάντησε ότι κανείς δε θα είχε αντίρρηση να είναι δωρεάν όχι μόνο οι Παιδικοί Σταθμοί αλλά και το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, ο δημοτικός φωτισμός, η αποκομιδή των σκουπιδιών. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αυτό δε μπορεί να συμβεί.
Επιπλέον, σημείωσε ότι το μεγάλο πρόβλημα με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς είναι η έλλειψη προσωπικού, δεδομένου ότι οι προσλήψεις έχουν απαγορευτεί. Σημείωσε ότι υπάρχουν περισσότερες από 500 αιτήσεις εγγραφών και ότι η εντολή που έχει δώσει είναι να εγγραφούν εάν γίνεται όλα τα παιδιά, έστω και αν χρειαστεί να προσεγγιστούν τα όρια της νομιμότητας σε ό,τι αφορά τη σχέση παιδαγωγού και αριθμού νηπίων σε κάθε τμήμα.
Στ.Μ.