Τρίτη, 02 Μαϊος 2017 03:16

Εργαζόμενε αφυπνίσου, το μήνυμα του ΠΑΜΕ στην κινητοποίηση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

ΟΧΙ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ 
Οι δυνάμεις του κεφαλαίου δεν είναι ανίκητες φτάνει να αφυπνιστεί η συνείδηση των εργατών, είναι το μήνυμα που έστειλε η μεγάλη κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στην Καλαμάτα, για τον γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με απεργιακή-επετειακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, συνεχίστηκε με πορεία μέχρι το λιμάνι και ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των φονευθέντων λιμενεργατών και με το τραγούδισμα του ύμνου της Διεθνούς «Εμπρός της γης οι κολασμένοι…» και του «Επέσατε θύματα, αδέλφια, εσείς…»…

_1019870.jpgΚεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση της κεντρικής πλατείας ήταν ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας. Προηγήθηκε η απαγγελία ποιήματος του Κώστα Βάρναλη από τη Λεμονιά Μπίνη, χαιρετισμός του Δημήτρη Σταυρόπουλου από την Επιτροπή Ειρήνης και η ανάγνωση της διακήρυξης του ΠΑΜΕ ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους από τον Γιάννη Λαγογιάννη, γραμματέα του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα.
_1019872.jpgΟ Παναγιώτης Κουφαλάκος τόνισε ότι και η σημερινή κυβέρνηση συνεχίζει και ολοκληρώνει το έργο των προηγούμενων για τη διασφάλιση των συμφερόντων των μονοπωλίων αφαιρώντας και τις τελευταίες εργατικές κατακτήσεις και στεγνώνοντας οικονομικά τους εργαζόμενους και συνταξιούχους των εργατικών λαϊκών στρωμάτων.
_1019844.jpgΥπογράμμισε επίσης ότι και η σημερινή κυβέρνηση είναι προσδεμένη στο άρμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, υποστηρίζοντας με αυτό τον τρόπο ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε χώρες, οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο του ανταγωνισμού του κεφαλαίου για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης. Ο Παναγιώτης Κουφαλάκος κάλεσε τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ, για το σταμάτημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων, για την εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες των χωρών που δέχονται ιμπεριαλιστικές επιθέσεις, για το σταμάτημα της διάδοσης εθνικιστικών αντιλήψεων.
_1019853.jpgΤο στεφάνι του ΠΑΜΕ στο μνημείων των φονευθέντων λιμενεργατών (9 Μάη 1934) κατέθεσε η Χριστίνα Ρηγανάκου.
Στ.Μ.

Untitled-1.jpg

_1019830.jpg