Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 11:03

"Πρόσθεση" του Εικαστικού Σχολείου της Φάρις με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

"Πρόσθεση" του Εικαστικού Σχολείου της Φάρις με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ DOCUMENTA14 
Μια σημαντική συνεργασία εγκαινίασαν το Εικαστικό Εργαστήριο της Φάρις με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με σκοπό τη διεύρυνση των γνώσεων, προβληματισμών, ερεθισμάτων των μαθητών του Εικαστικού για τις εικαστικές τέχνες. Είναι μια συνεργασία στο πλαίσιο του προγράμματος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών «Πρόσθεση». Στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της «Πρόσθεσης» μαθητές και εκπαιδευτικοί του Εικαστικού Εργαστηρίου επισκέφθηκαν την ΑΣΚΤ, μίλησαν με καθηγητές και δημιουργούς, είδαν έργα την ώρα της δημιουργίας τους. Στη δεύτερη φάση θα έρθουν στην Καλαμάτα καθηγητές και σπουδαστές της ΑΣΚΤ και θα ζωγραφίσουν εδώ, ενώ στην Τρίτη φάση παρουσιαστούν στην Καλαμάτα έργα που προέρχονται από την ΑΣΚΤ. Σημειώνεται ότι οι μαθητές και οι καθηγητές του Εικαστικού Εργαστηρίου στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών επισκέφθηκαν στην Αθήνα και έκθεση στο πλαίσιο της Documenta 14…

EIKASTIKO-ASKT-MATHITES-09-05-17.jpgΌπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, «την Τετάρτη 4 Μαΐου 2017, πραγματοποιήθηκε η πρώτη φάση του προγράμματος ΠΡΟΣΘΕΣΗ. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Τομέα Εικαστικών Παναγιώτης Λαμπρινίδης, ο οποίος υπήρξε μέλος του διδακτικού προσωπικού της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών και ομάδα καθηγητών και σπουδαστών του Εικαστικού Εργαστηρίου, επισκέφθηκαν την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.
EIKASTIKO-LAMPRINIDHS-MANOUSAKHS-MIX-09-05-17.jpg
O διευθυντής του 5ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας Μιχάλης Μανουσάκης με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Φάρις, Παναγιώτη Λαμπρινίδη
Εκεί, συναντήθηκαν με τον Πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Πάνο Χαραλάμπους, καθώς επίσης το Διευθυντή του 1ου Εργαστηρίου Ζωγραφικής Άγγελο Αντωνόπουλο, το Διευθυντή του 5ου Εργαστήριου Ζωγραφικής Μιχάλη Μανουσάκη και το Διευθυντή του Εργαστηρίου Χαρακτικής Γιάννη Γουρζή. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν ολοκληρωμένες εργασίες και διπλωματικές εργασίες σπουδαστών και άκουσαν αναλύσεις πάνω στη δημιουργία των εικαστικών έργων, τόσο από τους καθηγητές όσο και από τους σπουδαστές.
Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για θέματα εικαστικής τέχνης και δημιουργίας του έργου τέχνης στο σημερινό εικαστικό πεδίο, αλλά και συζήτηση πάνω σε θέματα εκπαίδευσης της τέχνης με τους καθηγητές και τους σπουδαστές της σχολής.
EIKASTIKO-ASKT-MANOUSAKHS-MIX.jpgΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ
DOCUMENTA 14
Στη συνέχεια επισκέφτηκαν την έκθεση με τίτλο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα» - Πρόγραμμα δραστηριοτήτων documenta 14, σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (Α.Σ.Κ.Τ.) – κτήριο οδού Πειραιώς, Εκθεσιακός χώρος «Νίκος Κεσσανλής».
Η ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΑ ΖΩΓΡΑΦΙΣΕΙ
ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στη δεύτερη φάση της συνεργασίας αυτής, που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2017, καθηγητές και σπουδαστές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα επισκεφθούν την Καλαμάτα, ώστε να ζωγραφίσουν, να μιλήσουν και να εκθέσουν εδώ τα έργα που θα δημιουργήσουν στην πόλη.
Στην τρίτη φάση της συνεργασίας προγραμματίζεται, το Μάρτιο του 1918, να παρουσιασθεί στην Καλαμάτα μια επιλογή σημαντικών έργων, που προέρχονται από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας».EIKASTIKO-FARIS-ASKT-09-05-17.jpg