Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 20:23

Και ο ίδιος ο Δήμος μετέφερε απορρίμματα στη νέα χωματερή του Ασπροχώματος!...

ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. 
Με τις οδηγίες και του ίδιου του Δήμου έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο η περιοχή μπροστά από τη Μονάδα Λιπασματοποίησης Απορριμμάτων (ΜΟΛΑΚ) και το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ), στο Ασπρόχωμα, όπως παραδέχτηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η ίδια η δημοτική αρχή. Ο χώρος αυτός, που από κάτω είναι γεμάτος με χιλιάδες τόνους σκουπίδια από την εποχή λειτουργίας της ΜΟΛΑΚ, πριν από σχεδόν 20 ημέρες πήρε φωτιά και ακόμη κουφοκαίει. Το μεσημέρι στο Δημοτικό Συμβούλιο αντιδήμαρχοι παραδέχτηκαν ότι από τον ίδιο το Δήμο ή με οδηγίες του Δήμου μεταφέρθηκαν στο χώρο αυτό μπάζα και άλλα κατεστραμμένα αντικείμενα από την πλημμύρα της 7 Σεπτέμβρη 2016. Και ενώ υπήρξε ομολογία ότι και ο ίδιος ο Δήμος μετέφερε εκεί σκουπίδια, ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, είπε ότι θα κάνει παράκληση στην αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου να προσέχει περισσότερο την περιοχή, καθώς επίσης ότι θα ειδοποιηθεί και η Αστυνομία για τη διενέργεια ελέγχων…

ASPROXOM-KAPNIZEI-08-05-17.jpgΤο θέμα έβαλε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με ερώτησή του, αναφερόμενος και στο χθεσινό ρεπορτάζ της KalamataJournal, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης. Τόνισε ότι επάνω στην παλιά χωματερή, που αποκαταστάθηκε με μεγάλο οικονομικό κόστος, έχει δημιουργηθεί μια καινούργια, η οποία υποβαθμίζει την ήδη υποβαθμισμένη περιβαλλοντικά περιοχή το Ασπροχώματος.
Αρχικά ο αρμόδιος για το πράσινο αντιδήμαρχος, Γιάννης Αδαμόπουλος, ανέφερε ότι στην περιοχή αυτή πάνε και αφήνουν σκουπίδια ιδιώτες και πως τσιγγάνοι βάζουν φωτιά ώστε να μπορέσουν να ανασύρουν πράγματα που τα μεταπωλούν. Είπε ακόμη ότι ο Δήμος καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προστατευθεί ο χώρος.
ASPROXOMA-ROUXA-SKOUPIDIA-08-05-17.jpgΣτη συνέχεια ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Θανάσης Βασιλόπουλος, αναγνώρισε ότι μετά την πλημμύρα μεταφέρθηκαν εκεί μπάζα και άλλα αντικείμενα που καταστράφηκαν, πρόσθεσε όμως ότι μερικά από αυτά μεταφέρθηκαν στη Μαραθόλακκα ενώ θα γίνει προσπάθεια να μεταφερθούν και άλλα. Σκοπός είναι, τόνισε, να κλείσει ο συγκεκριμένος χώρος για την εναπόθεση μπαζών και άλλων απορριμμάτων.
ASPROXOMA-PAIXNIDI-SKOUPIDIA-08-05-17.jpgΟ δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ανέφερε ότι «με το Ασπρόχωμα υπάρχει πρόβλημα» και για μια φορά ακόμη μίλησε για την τεράστια ποσότητα λυματολάσπης που έχει εναποτεθεί στην περιοχή, διευκρινίζοντας πάντως ότι όσο βρίσκεται η δημοτική του παράταξη στη δημοτική αρχή η λυματολάσπη που παράγεται περνάει από μια, ατελή έστω, επεξεργασία. Σε ό,τι αφορά την παλιά χωματερή μπροστά από τη ΜΟΛΑΚ σχολίασε ότι «αποκαταστάθηκε όπως αποκαταστάθηκε…», ενώ μίλησε και για «διάφορους έξυπνους που πηγαίνουν και εναποθέτουν οτιδήποτε δεν τους χρειάζεται». Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η αρμόδια δημοτική Υπηρεσία κάνει ό,τι μπορεί για να προστατέψει την περιοχή, ωστόσο σημείωσε ότι θα την παρακαλέσει να προσέξει ακόμη περισσότερο, όπως επίσης θα ζητήσει και από την αστυνομία να πραγματοποιεί ελέγχους.
Στ.Μ. 

ASPROXOMA-SKOUPIDIA-SYRTARIA-08-05-17.jpg