Σάββατο, 13 Μαϊος 2017 01:14

ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνουν τέταρτο μνημόνιο χωρίς χρηματοδότηση, είπε στην Καλαμάτα ο Μ. Βαρβιτσιώτης

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΝΟΔΕ Ν.Δ. 
Με μικρή προσέλευση, για ένα κόμμα που ζητάει επίμονα εκλογές και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις προηγείται με μεγάλη διαφορά, πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Καλαμάτα, με ομιλητή τον τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτή Β’ Αθηνών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, η Νομαρχιακή Συνέλευση της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Μεσσηνίας του κόμματος. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ομιλία του υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει το τέταρτο μνημόνιο και αναλαμβάνει υποχρεώσεις που ξεπερνούν το τυπικό χρονικό όριο ολοκλήρωσης της θητείας της χωρίς παίρνει οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πακέτο…

Ειδικότερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το νέο μνημόνιο «δεσμεύουν τη χώρα στο διηνεκές στη μέγγενη των μνημονίων, χωρίς πλέον να παίρνουν οποιαδήποτε χρηματοδότηση». Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, με το λεγόμενο «mailΧαρδούβελη» θα συζητούσε τη λήψη μέτρων ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητούσε επιπλέον μέτρα άλλου ενός δισεκατομμυρίου, όμως τότε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο σημερινός πρωθυπουργός έλεγαν ότι όχι μόνο δεν θα επιβάλουν μέτρα αλλά αντίθετα εξήγγειλαν το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με παροχές 12 δισεκατομμυρίων ευρώ. Τελικά, συνέχισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, αντί να δώσουν 12 δισεκατομμύρια έχουν επιβάλει στους πολίτες της χώρας επιπλέον μέτρα 12 δισεκατομμυρίων.
_1010357.JPGΟ πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αργεί να εφαρμόσει το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγάλων επενδύσεων και αντίθετα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, το μόνο που έκανε ήταν να ολοκληρώσει αυτοκινητοδρόμους με την καταβολή υπέρογκου μπόνους 800 εκατομμυρίων ευρώ προς τους κατασκευαστές, τα οποία μάλιστα σχολίασε ότι κατέληξαν σε «φιλικές τσέπες». Την κατηγόρησε επίσης ότι δεν επιστρέφει στους έχοντες τη μεγαλύτερη ανάγκη το υπέρογκο πλεόνασμα που συγκέντρωσε, καθώς και ότι έχει εκτεθεί σοβαρά με τις θεσμικές μεθοδεύσεις της, δεδομένου ότι από το Συμβούλιο της Επικρατείας ακυρώνονται η μία μετά την άλλη οι αποφάσεις της (διαγωνισμός για τα κανάλια, επιλογή διευθυντών σχολείων, απόλυση διοικητών νοσοκομείων, παράταση συμβάσεων εποχικών υπαλλήλων στην αυτοδιοίκηση).
Ο μόνος στόχος της κυβέρνησης, συνέχισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι η παραμονή της στην εξουσία με τη δημιουργία δεξαμενών επιρροής και κομματικού στρατού. Είπε όμως ότι δεν θα τον πετύχει το στόχο της γιατί σήμερα δεν ζούμε στη δεκαετία του ’80 και ειδικότερα ούτε λεφτά υπάρχουν αλλά και ο κόσμος ξέρει πλέον τι γίνεται.
_1010347.JPGΤέλος, υποστήριξε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχουν χαθεί τρία χρόνια «τα οποία χαρακτηρίζονται από τα ψέματα, από την ανικανότητα, από τον εμπαιγμό και από το ατελείωτο δούλεμα».
Η Νομαρχιακή Συνέλευση ξεκίνησε με χαιρετισμό από την πρόεδρο της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας της ΝΔ Νατάσσα Κυριακοπούλου, σύντομο χαιρετισμό και τοποθετήσεις έκαναν οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Μεσσηνία Παναγιώτης Στρατικόπουλος, που ζήτησε υποστήριξη στη ΔΑΠ για τις φοιτητικές εκλογές.
Στ.Μ.