Δευτέρα, 15 Μαϊος 2017 13:04

Να κλείσουμε τα μαγαζιά λέει η Ομοσπονδία, δεν κλείνουμε λέει ο Εμπορικός Σύλλογος…

Θανάσης Βασιλόπουλος Θανάσης Βασιλόπουλος

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 4Ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ 
Να κλείσουν οι επιχειρήσεις που υπάγονται στην Ομοσπονδία Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Μεσσηνίας, αποφασίστηκε σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε σε έκτακτη γενική συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε ενόψει της απεργίας που έχει προκηρυχθεί για την Τετάρτη, ενάντια στη νέα συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές. Ωστόσο, ο Εμπορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει αποφασίσει τα καταστήματα να λειτουργήσουν κανονικά, κάτι που υπονομεύει σοβαρά την απόφαση της Ομοσπονδίας για κλείσιμο των επιχειρήσεων... Πάντως η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρός της, Θανάσης Βασιλόπουλος, αποφάσισε την πραγματοποίηση και άλλων κινητοποιήσεων για την Τετάρτη, όπως τον αποκλεισμό, νωρίς το πρωί της απεργίας, των γραφείων του πρώην ΤΕΒΕ, στην οδό Αριστοδήμου και Γεωργούλη αλλά και την πραγματοποίηση ομιλιών στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας…

Ο κ. Βασιλόπουλος κατά τη συνέντευξη Τύπου, που δόθηκε νωρίτερα στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, τόνισε ότι εκτός από τον αποκλεισμό των γραφείων του πρώην ΤΕΒΕ, η Ομοσπονδία θα λειτουργήσει στον πεζόδρομο της Αριστομένους, κάτω από τα γραφεία της (απέναντι από το Δημαρχείο) μικροφωνική εγκατάσταση όπου οι εκπρόσωποι των Σωματείων θα μπορούν να εκφωνούν τα μηνύματά τους ενάντια στα μέτρα που επιβάλλονται στους επαγγελματίες, εμπόρους, βιοτέχνες και τους εργαζόμενους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδία τόνισε ότι τα μέτρα της νέας συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς έχουν ως φόντο το 4ο μνημόνιο και ως αποτέλεσμα νέες μεγάλες περικοπές που πλήττουν σοβαρά τη μεσαία τάξη της χώρας.
Επίσης ο κ. Βασιλόπουλος διατύπωσε τον προβληματισμό και τη δυσφορία του για το γεγονός ότι οι τριτοβάθμιες οργανώσεις του κλάδου δεν κατάφεραν ούτε αυτή τη φορά να συνεννοηθούν  και να βρουν μια κοινή γραμμή για την εκδήλωση αντίδρασης απέναντι στη νέα επιβολή μέτρων.
Τέλος, ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι ο κλάδος του διαφωνεί κάθετα με την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, με τη νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, με τη μείωση του αφορολόγητου.
Στ.Μ.