Πέμπτη, 18 Μαϊος 2017 17:20

Να παρέμβει ο πρωθυπουργός για το στρατόπεδο της Καλαμάτας αναμένει ο δήμαρχος…

ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ… 
Μόνο ένα λόγο βλέπει ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ως δικαιολογία για το κλείσιμο του στρατοπέδου: Την κόντρα Καμμένου-Σαμαρά. Υπογράμμισε μάλιστα ότι αν το στρατόπεδο κλείσει αυτό θα είναι αποτέλεσμα «πολιτικής απόφασης». Για το λόγο αυτό ζήτησε την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αν και έδειξε να γνωρίζει ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερωθεί σχετικά. Σε ό,τι αφορά τα ρουσφέτια, τα οποία ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alpha και στον Αντώνη Σρόιντερ, ότι του ζητούσε να κάνει ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, ο δήμαρχος σχολίασε ότι ρουσφέτια στο στρατό γίνονταν και γίνονται ακόμη και σήμερα. Υπογράμμισε ότι ο ίδιος δεν έχει ζητήσει ποτέ τίποτα, ενώ για τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας σχολίασε ότι «δεν είναι προς θάνατο» αν κάποια φορά ζήτησε κάτι για το οποίο τον είχε παρακαλέσει κάποιος άλλος. Αντίθετα είπε ότι καλώς ο Μητροπολίτης μπορεί να μετέφερε –αν το έκανε ποτέ- κάποιο αίτημα γιατί δεν έχει καμία αρνητική σκοπιμότητα, «δεν μαζεύει ψήφους ο σεβασμιότατος» είπε χαρακτηριστικά… Δηλώσεις καταδίκης των όσων ανέφερε ο Πάνος Καμμένος κατά του Μητροπολίτη έκαναν η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς…

«Φαίνεται ότι το στρατόπεδό μας έχει μπει στη διελκυστίνδα των πολιτικών αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων», είπε ο δήμαρχος και τόνισε ότι οι αναφορές Καμμένου για ρουσφέτια είναι το πρόσχημα και όχι ο λόγος για το κλείσιμο της στρατιωτικής μονάδας. Επίσης ο δήμαρχος είπε ότι θα μπορούσε να αναγνωρίσει ως λόγο για αλλαγές στη στρατιωτική δομή την εξοικονόμηση πόρων, ανέφερε όμως ότι τέτοιο επιχείρημα στην περίπτωση του στρατοπέδου της Καλαμάτας δεν υπάρχει γιατί ο Δήμος έχει δηλώσει δημόσια και ξεκάθαρα την πρόθεση να αναλάβει μέρος του κόστους λειτουργίας του στρατοπέδου, εφόσον μπαίνει τέτοιο ζήτημα.
Άρα λοιπόν ο δήμαρχος επέμεινε ότι αν κλείσει το στρατόπεδο αυτό θα είναι αποτέλεσμα «πολιτικής απόφασης» και ζήτησε να παρέμβει σχετικά ο πρωθυπουργός, ενώ τόνισε επίσης ότι είναι περίεργο όταν, κάθε φορά που ανοίγει το ζήτημα αλλαγών στη δομή του στρατεύματος, για το μόνο στρατόπεδο για το οποίο διαρρέουν πληροφορίες ότι πάει για κλείσιμο είναι της Καλαμάτας.
Τέλος  ο δήμαρχος επέμεινε ότι το στρατόπεδο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί για λόγους κυρίως σεβασμού στην παράδοση και ιστορία του 9ου Συντάγματος Πεζικού.
Νωρίτερα από τις δηλώσεις του δημάρχου η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη δήλωσε ότι καταδικάζει απερίφραστα τις δηλώσεις Καμμένου κατά του Μητροπολίτη Μεσσηνίας αλλά και γενικότερα κατά των μεσσήνιων πολιτών, όπως σημείωσε. Τόνισε ότι οι αναφορές που έκανε ο υπουργός Άμυνας ήταν γεμάτες εμπάθεια και προσβλητικές για όλους τους Μεσσήνιους. Επιπλέον παρατήρησε ότι οι αναφορές Καμμένου «αναδεικνύουν τη σοβαρότητα ή μάλλον ακυρώνουν την όποια σοβαρότητα θα μπορούσε  να έχει ο σχεδιασμός της αναδιάταξης» των στρατιωτικών μονάδων της χώρας. Τέλος η κ. Αλειφέρη ανέφερε ότι οι Μεσσήνιοι ζούνε και γνωρίζουν πολύ καλά τον Μητροπολίτη, την ποιότητα και σοβαρότητα της παρουσίας του.
Τέλος ο περιφερειακός σύμβουλος Περικλής Μαντάς επίσης χαρακτήρισε ως άκρως προσβλητικές τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κατά του Μητροπολίτη και υπογράμμισε ότι όσο και αν προσπαθεί με τέτοιους τρόπους να διώξει από πάνω του την ευθύνη για το κλείσιμο του στρατοπέδου, τελικά η ευθύνη για αυτή την εξέλιξη θα είναι αποκλειστικά του Πάνου Καμμένου.
Στ.Μ.