Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 17:49

Καλό ταξίδι κύριε Τάκη…

Του άρεσε να σχολιάζει την επικαιρότητα, ιδίως την πολιτική. Αγαπούσε την καλή ελληνική μουσική, το έντεχνο τραγούδι, τα λαϊκά και τα ρεμπέτικα. Είχε μια τεράστια δισκοθήκη με απίστευτο υλικό (βινύλια), που την πρόσεχε σαν τα μάτια του... 

Ήταν ευαίσθητος άνθρωπος ο κύριος Τάκης, συμπονετικός. Εμπιστευόταν τους νέους ανθρώπους και τους στήριζε στα πρώτα τους βήματα. Το ξέρουμε καλά όσοι περάσαμε από το ραδιοσταθμό του. Πάντα με το χιούμορ και την καλή κουβέντα, δε σε αντιμετώπιζε σαν εργοδότης αλλά ως συνεργάτης. 

Αγαπούσε το ραδιόφωνο και το σεβόταν, είχε πολύ μεράκι γι’ αυτό. Ήταν ο πρώτος ιδιώτης στην Καλαμάτα που το 1989, μαζί με τη γυναίκα του, την κυρία Βούλα και στη συνέχεια την Ιωάννα (τη μία από τις δυο κόρες τους), έφτιαξαν έναν ενημερωτικό ραδιοφωνικό σταθμό με πλήρες πρόγραμμα. Το «Κανάλι 1 Καλαμάτας». Με επαγγελματίες δημοσιογράφους (εκεί συνάντησα πρώτη φορά τους συναδέλφους Χάρη Χαραλαμπόπουλο και Μαρία Τομαρά), με μουσικούς παραγωγούς, με ηχολήπτες, με διαφημιστικό τμήμα. Με ρεπορτάζ, με ζωντανά δελτία ειδήσεων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας (και τις Κυριακές), με δυνατές ενημερωτικές και μουσικές εκπομπές. Σοβαρή, ποιοτική δουλειά και πρωτοπόρα για τα δεδομένα της επαρχίας τότε.

Χθες ο Παναγιώτης Γουρνάς έφυγε από τη ζωή, αφού πάλεψε για χρόνια με προβλήματα υγείας, προκαλώντας θλίψη στους πολλούς φίλους του.
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη σαν έναν «εραστή» του ραδιοφώνου και ως καλό άνθρωπο.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Μαρία Νίκα