Δευτέρα, 22 Μαϊος 2017 19:46

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το Σαββατοκύριακο στον Ταΰγετο

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ-ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 
Την Κυριακή θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ στον Ταΰγετο, με τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για την 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, στο 32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Καλαμάτας-Σπάρτης και την ομιλία του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα, η οποία θα ακολουθήσει στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας. Ωστόσο ο Δημήτρης Κουτσούμπας θα ξεκινήσει την περιοδεία του στη νότια Πελοπόννησο από την Παρασκευή, οπότε θα επισκεφθεί τη Λακωνία. Το Σάββατο το απόγευμα θα περιοδεύσει σε χωριά της Αλαγονίας του Δήμου Καλαμάτας, ενώ το βράδυ θα παραβρεθεί στην παρουσίαση του τόμου που έχει ετοιμαστεί από την Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου για την 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, η οποία θα γίνει επίσης στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας και μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι. Για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων αλλά και για την τοποθέτηση του ΚΚΕ στις πολιτικές εξελίξεις μίλησαν το πρωί, σε συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, Δημήτρης Οικονομάκος και Βασίλης Μπίζας…

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν από το Τουριστικό του Ταϋγέτου, θα γίνουν στις 11 το πρωί, ενώ η ομιλία στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας έχει προσδιοριστεί να ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι. Για την εκδήλωση θα ξεκινήσουν λεωφορεία το πρωί της Κυριακής από την Καλαμάτα, τη Μεσσήνη, την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Πύλο, καθώς και όλους τους υπόλοιπους Νομούς της Πελοποννήσου. Σημειώνεται ότι μετά την ομιλία του Δημήτρη Κουτσούμπα θα ακολουθήσει γλέντι με ζωντανή μουσική και φαγητό.
Σε ό,τι αφορά την παρουσίαση του τόμου για την 3η Μεραρχία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, θα γίνει στις 8:30 το βράδυ στις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα αναχωρήσει το απόγευμα του Σαββάτου λεωφορείο από την πλατεία της Υπαπαντής.
Η ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
Ο Δημήτρης Οικονομάκος, κατά την τοποθέτησή του για τις πολιτικές εξελίξεις τόνισε ότι το σκληρό πακέτο μέτρων που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αποτελεί απλά ένα τέταρτο μνημόνιο αλλά μνημόνιο «εις την τετάρτην», διότι προσθέτει νέα αντιλαϊκά μέτρα στα προηγούμενα, πολλαπλασιάζει τα βάρη για την εργατική τάξη και το λαό και βάζει τον φτωχό να πληρώσει και για τον φτωχότερο αλλά και για το κεφάλαιο. Το μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνει την βρώμικη δουλειά την οποία δεν μπόρεσαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και μάλιστα σημείωσε ότι την κάνει τόσο καλά ώστε να απολαμβάνει της στήριξης των ντόπιων και ξένων δυνάμεων. Είπε χαρακτηριστικά: «Ποιον κοροϊδεύουν; Ο φτωχός θα πληρώνει το φτωχότερο και όχι μόνο. Θα πληρώνει ξανά για το κεφάλαιο, γιατί στα λεγόμενα "αντίμετρα" περιλαμβάνεται και η μείωση της φορολογίας του, η επιδότηση του "μισθολογικού κόστους", η επιδότηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Το κεφάλαιο, εκτός από τη μείωση της φορολογίας του, τις νέες επιδοτήσεις, ωφελείται και από τις νέες ανατροπές στα εργασιακά. Οι για χρόνια απαιτήσεις του, τώρα είναι "νόμος του κράτους τους", με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
Η επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
Η ουσιαστική νομοθέτηση του lockout.
Η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
Το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη.
Όλα αυτά είναι ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας, που εκτός από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τώρα έχει και τη σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑ.. Αυτή η κυβέρνηση κάνει τη βρώμικη δουλειά πολύ καλά για αυτό και έχει τη στήριξη μεγάλης μερίδας των ντόπιων και ξένων συμφερόντων και οργανισμών». 
07e0fd0fff506c1857477f7e525e4628_XL.jpgΞΑΝΑΖΕΣΤΑΜΕΝΗ ΣΟΥΠΑ
Στη συνέχεια ο Δημήτρης Οικονομάκος ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποτελεί λύση για τον λαό «η ξαναζεσταμένη σούπα της ΝΔ, που ενώ δεν ψηφίζει τα μέτρα μας λέει πως θα τα σεβαστεί και θα εφαρμόσει, άρα όλα όσα μας λέει είναι ένας φτηνός λαϊκισμός που γίνεται για την εξουσία αφού θα ακολουθήσουν την ίδια πολιτική μέσα στον ίδιο μονόδρομο».  
Το στέλεχος του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι ο λαός δεν μπορεί να περιμένει τίποτα ούτε από τη σημερινή κυβέρνηση ούτε από τη ΝΔ. Σχολίασε μάλιστα ότι ακόμη και μια συμφωνία για το χρέος δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι ούτε στους μισθούς και τις συντάξεις που έχουν πετσοκοπεί, ούτε στα εργασιακά δικαιώματα που έχουν καταργηθεί, ούτε στην κατάργηση των φόρων και των χαρατσιών, ούτε στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της παιδείας, ούτε στην ανεργία.
Η ΜΟΝΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ
«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση», υπογράμμισε ο Δημήτρης Οικονομάκος, «η μόνη ρεαλιστική και εφικτή πρόταση είναι αυτή του ΚΚΕ. Να δημιουργηθεί μία πλατιά κοινωνική συμμαχία των εργατών και των λαϊκών στρωμάτων που θα βάζει φρένο στη σημερινή βαρβαρότητα και να διεκδικεί παράλληλα όλα τα σύγχρονα δικαιώματα για να μπορεί να ζήσει αξιοπρεπώς ο λαός το 2017 που η επιστήμη και η τεχνολογία έχουν φτάσει στον ουρανό. Το ΚΚΕ αυτό προσπαθεί σε όλα τα μετερίζια του αγώνα και πρώτα και κύρια μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα όπου οι συμβιβασμένες ηγεσίες του έχουν παίξει πρωτεύοντα ρόλο για το σημερινό επίπεδο οργάνωσης της πάλης. 
Παράλληλα όμως ανοίγουμε το δρόμο, τη κουβέντα για μια άλλη κοινωνία, ανώτερη και διαφορετική με πρωταγωνιστή τον ίδιο το λαό. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με τη μιζέρια, τη φτώχεια τους ανταγωνισμούς και τους πολέμους.
Η χώρα μας έχει διαπιστωμένες αναπτυξιακές δυνατότητες.
Διαθέτει τεχνολογικά μέσα, ειδικευμένο εργατικό δυναμικό, σύγχρονες μεθόδους οργάνωσης της παραγωγής και άλλες δυνατότητες.
Διαθέτει σημαντικά φυσικά πλεονεκτήματα, που προσφέρουν τη δυνατότητα εξασφάλισης διατροφικής επάρκειας, αξιοποίησης των βουνών και της θάλασσας, υποδομών για διακοπές και αναψυχή και άλλων αναγκών.
ΑΛΛΑΓΗ ΤΑΞΗΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Η πραγματική ικανοποίηση σύγχρονων κοινωνικών αναγκών δεν χωράει μέσα στον καπιταλισμό, αλλά προϋποθέτει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της κοινωνίας και της οικονομίας, προϋποθέτει αλλαγή τάξης στην εξουσία.
Και στο εύλογο ερώτημα που μας θέτουν "καλά όσα προτείνετε, αλλά πού εφαρμόζονται;" την απάντηση δίνουν οι κατακτήσεις, τα δικαιώματα που απολάμβαναν οι λαοί στις χώρες που οικοδομήθηκε ο σοσιαλισμός.
Η εξάλειψη της ανεργίας, η εξασφάλιση σταθερής δουλειάς με δικαιώματα σε όλους, η δωρεάν υψηλού επιπέδου υγεία και παιδεία, η ανάπτυξη του λαϊκού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η ισοτιμία των γυναικών, η προστασία της μάνας και του παιδιού, ήταν πρωτόγνωρες κατακτήσεις που έζησαν οι λαοί στις σοσιαλιστικές χώρες.
Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ;
Τα συμπεράσματα για τις αιτίες των ανατροπών, που έχουμε βγάλει ως Κόμμα μέσα από πολύχρονη μελέτη, απαντούν και στο επόμενο ερώτημα: "γιατί απέτυχε;"
Ο σοσιαλισμός που οικοδομήθηκε τον προηγούμενο 20ό αιώνα, παρά τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παρεκκλίσεις, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χάρη στην εργατική εξουσία, την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής, τον κεντρικό σχεδιασμό και τον εργατικό έλεγχο, τη συμμετοχή εκατομμυρίων εργατών, εργαζομένων στο κτίσιμο της νέας κοινωνίας.
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όσους και όσες αγανακτούν, βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο.
Τους λέμε ότι το κόμμα που μπορεί πραγματικά να τους εκφράσει, παρά τις επιμέρους επιφυλάξεις, είναι μόνο το ΚΚΕ.
Ιδιαίτερα καλούμε το λαϊκό κόσμο που αισθάνεται "αριστερός", που πίστεψε στον ΣΥΡΙΖΑ ή σε άλλες αυτοπροσδιοριζόμενες ως αριστερές δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, αισθάνεται δικαιολογημένη οργή, να κάνει το βήμα τώρα.
Δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με την οργή και τη δυσαρέσκεια γι’ αυτή την κυβέρνηση και την κατρακύλα της.
Για να ζωντανέψει η ελπίδα, καλούμε τις εργατικές - λαϊκές δυνάμεις, να συναντηθούμε, να συζητήσουμε μέσα στο κίνημα για το πώς θα ανοίξουμε αυτό το δρόμο».
Στ.Μ.