Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017 02:24

Καλαμάτα - Κύθηρα - Κρήτη: Ξεκίνησε ο "Βιτσέντζος Κορνάρος" τα ταξίδια

ΤΡΕΙΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ 
Με την αισιοδοξία ότι η φετινή σεζόν θα είναι καλύτερη από την περσινή, που επίσης ήταν καλύτερη από την προπέρσινη, ξεκίνησε τη νύχτα τα δρομολόγιά του από Καλαμάτα προς Κύθηρα και Κρήτη ο Βιτσέντζος Κορνάρος, το πλοίο της ΛΑΝΕ (Λασιθιώτικη Ανώνυμη Ναυτιλιακή Εταιρεία). Κατέπλευσε στο λιμάνι της Καλαμάτας λίγα λεπτά μετά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή και στη συνέχεια απέπλευσε και πάλι για Κύθηρα και μετά για το Καστέλι Κισσάμου της Κρήτης. Η ακτοπλοϊκή αυτή γραμμή έχει ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές εισιτηρίων, συνδέει την πασίγνωστη στον κόσμο Κρήτη με τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Κυθήρων και την ανερχόμενη τουριστικά Καλαμάτα και Μεσσηνία. Είναι λοιπόν μια γραμμή που υποστηρίζει την προσπάθεια για τουριστική ανάπτυξη και προβολή της περιοχής μας…

_1011086.JPGΣτο πρώτο δρομολόγιο η κίνηση δεν ήταν μεγάλη όμως θα ήταν απίθανο να ταξιδέψει περισσότερος κόσμος δεδομένου ότι μόλις δύο ημέρες πριν ανακοινώθηκε ότι ξεκινάει και αυτή την τουριστική σεζόν η ακτοπλοϊκή σύνδεση. Τα μηνύματα ωστόσο δείχνουν ότι αυτό ο καλοκαίρι η κίνηση στη γραμμή θα είναι αρκετά καλή. Για τις προκρατήσεις και τις προοπτικές της γραμμής θα μιλήσει τις επόμενες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου ο καταγόμενος από την Καλαμάτα ιδιοκτήτης της «euroLine» και πράκτορας της ΑΝΕΚ στην Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, καθώς και της ΛΑΝΕ στην Καλαμάτα, Σταύρος Μπακολιάς.
Οι ενδιαφερόμενοι για πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις τιμές των εισιτηρίων, τις θέσεις, τις καμπίνες, μπορούν να επικοινωνούν με το πρακτορείο της ΛΑΝΕ στην Καλαμάτα, στην οδό Ψαρών 150 στο λιμάνι και στα τηλέφωνα 27210 28080, 29899, 28099.
Όσοι πάντως βρέθηκαν τη νύχτα στο λιμάνι της Καλαμάτας θεωρούν ότι στο επόμενο δρομολόγιο το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Καλαμάτας θα έχει φροντίσει ώστε να λειτουργεί ο φωτισμός στην προβλήτα όπου πιάνει ο «Βιτσέντζος Κορνάρος».
Στ.Μ.
_1011075_edited.jpg