Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2017 17:35

Αθώος ο δήμαρχος από το δικαστήριο για υπόθεση καθυστερημένης σφράγισης καταστημάτων

Αθώος ο δήμαρχος από το δικαστήριο για υπόθεση καθυστερημένης σφράγισης καταστημάτων

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Αθώους έκρινε σήμερα το Τριμελές Πρωτοδικείο το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και αρμόδιο το 2011 για τη δημοτική αστυνομία και τις άδειες των καταστημάτων Κώστα Αθανασόπουλο, καθώς και ορισμένους επαγγελματίες, οι οποίοι κατηγορούνταν για παράβαση καθήκοντος από κοινού κατά συρροή και για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος από κοινού κατά συρροή αντίστοιχα. Η υπόθεση αφορούσε τη μη σφράγιση καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που είχαν μηνυθεί από την αστυνομία λόγω παραβάσεων, την περίοδο του 2011. Οι κατηγορούμενοι εκπρόσωποι του Δήμου έπεισαν το δικαστήριο ότι από την πλευρά τους εφάρμοσαν ό,τι προέβλεπε η νομοθεσία και ότι η σφράγιση των καταστημάτων καθυστέρησε κυρίως λόγω των διαδικασιών που όριζε τότε η νομοθεσία και της γραφειοκρατίας. Οι κατηγορούμενοι εκπρόσωποι των επαγγελματιών από την πλευρά τους έπεισαν το δικαστήριο ότι δεν υπήρξε κανενός είδους σχέση και συναλλαγή με το Δήμο παρά μόνο η τυπική έγγραφη επικοινωνία για τα θέματα σχετικά με την τήρηση των όρων των αδειών τους…

Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, στην απολογία του υπογράμμισε ότι η εντολή του προς τον αρμόδιο δημοτικό σύμβουλο Κώστα Αθανασόπουλο και την Υπηρεσία ήταν η τήρηση της νομιμότητας. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Κώστας Αθανασόπουλος τήρησε την εντολή, τονίζοντας μάλιστα ότι στη μακρά του θητεία στο Δήμο ουδέποτε είχε κατηγορηθεί. Σε ό,τι αφορά τους συγκατηγορούμενους επαγγελματίες ο δήμαρχος ανέφερε ότι τους περισσότερους ούτε τους γνωρίζει ούτε έχει πάει ποτέ στα καταστήματά τους.
Ο Κώστας Αθανασόπουλος και από τη δική του πλευρά υπογράμμισε ότι η εντολή του προς την Υπηρεσία ήταν να εφαρμόζει τη νομιμότητα, ενώ σημείωσε ότι από την έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας ήταν και καταρτισμένοι και έντιμοι. Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος εμμέσως αναγνώρισε ότι το σφράγισμα των καταστημάτων ενδεχομένως γινόταν με κάποια καθυστέρηση, υπογράμμισε όμως ότι το θεσμικό πλαίσιο ήταν τόσο γραφειοκρατικό που δεν άφηνε περιθώρια συντόμευσης των χρόνων. Τέλος, ο Κώστας Αθανασόπουλος  σημείωσε ότι δεν χαρίστηκε ούτε στην κόρη του, όταν την έγραψε η δημοτική αστυνομία για παράνομη στάθμευση, ενώ ζήτησε από το δικαστήριο να τον δικαιώσει ηθικά, τονίζοντας ότι είχε εκλεγεί εφτά φορές δημοτικός σύμβουλος, τις περισσότερες από τις οποίες πρώτος σε ψήφους!
Σημειώνεται ότι και η πρόταση του εισαγγελέα ήταν η απαλλαγή των κατηγορουμένων.
Στ.Μ.