Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017 16:05

Ενστάσεις για την απευθείας προμήθεια κουρτινών από την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου

ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Διευκρινήσεις ζήτησε για δεύτερη φορά, το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας, ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρης Φαββατάς, για την απ’ ευθείας ανάθεση προμήθειας κουρτινών, συνολικής δαπάνης 7.946 ευρώ, από επιχείρηση με την οποία συνδέεται η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας. Ο δημοτικός σύμβουλος τόνισε ότι ο Δήμος θα μπορούσε ενδεχομένως να επιτύχει πιο συμφέρουσες τιμές εάν είχε ζητήσει προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις. Ο εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Τάσος Νιάρχος, από την πλευρά του ανέφερε ότι οι απευθείας αναθέσεις συνήθως έχουν ρουσφετολογικές και πελατειακές σκοπιμότητες. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, απάντησε ότι η προμήθεια ανατέθηκε με τις διαδικασίες που ορίζονται από τη νομοθεσία, η οποία μάλιστα, υπογράμμισε, είναι της σημερινής κυβέρνησης…

Ειδικότερα, ο Θανάσης Ηλιόπουλος ανέφερε ότι η προμήθεια έγινε με νόμο του 2016 και με τη διαδικασία της ονομαστικής πρόσκλησης, δηλαδή προσκλήθηκε συγκεκριμένη επιχείρηση να κάνει προσφορά και στη συνέχεια της ανατέθηκε η προμήθεια.
Η συγκεκριμένη προμήθεια αφορά την αγορά κουρτινών και μηχανισμών στερέωσης για το νέο Δημαρχείο και η σχετική σύμβαση υπογράφτηκε στις 31 Μάη.
Ο Δημήτρης Φαββατάς ανέφερε ότι στην αγορά υπάρχει πρόβλημα, λόγω της οικονομικής κρίσης και επειδή οι επαγγελματίες κυνηγούν τις δουλειές εάν ο Δήμος ζητούσε προσφορές και από άλλες επιχειρήσεις πιθανόν θα πετύχαινε καλύτερη τιμή.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος από την πλευρά του κάλεσε τον Δημήτρη Φαββατά να σταματήσει να κάνει μαθήματα για τις διαδικασίες προμηθειών, υπογραμμίζοντας ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει ό,τι προβλέπεται στη νομοθεσία. Μάλιστα κάλεσε τον εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας να κάνει μαθήματα στην κυβέρνησή του, όπως είπε χαρακτηριστικά, η οποία έφτιαξε το νόμο για την προμήθεια με τη διαδικασία της ονομαστικής πρόσκλησης.
Στο θέμα παρενέβη και ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Νίκος Μπασακίδης, που ανέφερε ότι οι απ’ ευθείας αναθέσεις, όταν γίνονται με το σωστό τρόπο, είναι προς όφελος του Δήμου.
Στ.Μ.