Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017 16:04

Κυβερνητικό ενδιαφέρον για το Ειδικό Σχολείο, θα ανεγερθεί νέο κτίριο

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΧΑΡΙΤΣΗ 
Σύσκεψη με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παναγιώτη Κορκολή και με βουλευτές του Νομού πραγματοποιήθηκε για το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, ύστερα από πρωτοβουλία της παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Πελοπόννησος Πρώτα». Συμφωνήθηκε να ανεγερθεί νέο κτίριο, δεδομένου ότι είναι μεγάλες οι ανάγκες του Ειδικού Σχολείου για επιπρόσθετους χώρους, το οποίο μάλιστα θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο, χωρίς επιβάρυνση του Δήμου. Επισημαίνεται ότι το Ειδικό Σχολείο επισκέφθηκε πριν από τα Χριστούγεννα του 2016 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ικανοποιήθηκε από τη δουλειά που γίνεται στο σχολείο και διαβεβαίωσε για τη στήριξή του…

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της περιφερειακής παράταξης, «την Πέμπτη 22 Ιουλίου, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Παράταξης «Πελοπόννησος Πρώτα», πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον Υπουργό Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Μεσσηνίας της παράταξης Πελοπόννησος Πρώτα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παν. Κορκολής, ο Διευθυντής του ειδικού σχολείου Καλαμάτας Μανώλης Κωνστάνταρος και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Κύριο θέμα της σύσκεψης ήταν οι αυξημένες κτιριακές ανάγκες του ειδικού σχολείου Καλαμάτας. Εξετάστηκε η δυνατότητα ανέγερσης νέου κτιρίου για τη στέγαση του ειδικού σχολείου, σε παρακείμενο οικόπεδο των υπαρχουσών εγκαταστάσεων, το οποίο έχει αγοραστεί το 2004, από την τέως Νομαρχία Μεσσηνίας, γι’ αυτήν ακριβώς την χρήση.
Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα εξεταστεί και θα δρομολογηθεί η διαδικασία ανέγερσης του σχολείου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, αποκλειστικά με δαπάνες του Υπουργείου και χωρίς οικονομική επιβάρυνση του δήμου».
Το δελτίο Τύπου υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Πελοπόννησος Πρώτα» στη Μεσσηνία, ο Νίκος Πατσαρίνος, που είναι και επικεφαλής της παράταξης και η Στέλλα Καρλαύτη.