Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017 22:21

Η Φώφη στην Καλαμάτα: Να μη γυρίσουν όσοι πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για στασίδι εξουσίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΛΛΑΔΑ» 
«Στην πόλη μου, την πόλη του πατέρα μου, που τον τίμησε πολλά χρόνια», όπως ανέφερε για την Καλαμάτα, βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία παρουσίασε το πρόγραμμα «Ελλάδα», ένα αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας. Στην ομιλία της άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι συμπεριφέρεται με «πολιτικό κυνισμό» και έχει «αλυσοδέσει» το μέλλον της χώρας. Τόνισε ότι η κεντροαριστερά είναι πλέον ενωμένη και έτοιμη να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο αμέσως μετά τις εκλογές, ενώ απεύθυνε κάλεσμα επιστροφής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες εκτός εκείνων που πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ για να βρουν στασίδι στην εξουσία, όπως είπε χαρακτηριστικά…

«Η κυβέρνηση αυτή κοστίζει πολύ ακριβά και στον τόπο και στον λαό», υποστήριξε η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, στο πλαίσιο της περιφερειακής ημερίδας της Δημοκρατικής Συμπαράστασης για το πρόγραμμα «Ελλάδα», η οποία θα γινόταν στην Τρίπολη αλλά αποφασίστηκε να γίνει στην Καλαμάτα λόγω της σχέσης της Γεννηματά με τη Μεσσηνία.
FOFH-ERGATIKO-KENTRO.jpgΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΥΝΙΣΜΟΥ
Αναφερόμενη στον πρωθυπουργό η κ. Γεννηματά είπε: «Ο κ. Τσίπρας, αφού εκμεταλλεύτηκε την κρίση με μνημειώδη λαϊκισμό και δημαγωγία προκειμένου να ανέβει στην εξουσία, ευτέλισε αξίες της αριστεράς, πρόδωσε τους προοδευτικούς πολίτες που τον εμπιστεύτηκαν και τώρα, που χάνει το έδαφος κάτω από τα πόδια του, εμφανίζεται υποδυόμενος την κυβερνώσα αριστερά καλώντας μάλιστα με πατερναλιστικό ύφος σε δήθεν προοδευτικό μέτωπο. Πρόκειται για μια ακόμα επίδειξη πολιτικού κυνισμού. Και για τον ίδιο αλλά και για το περιφερόμενο μόρφωμα νομής της εξουσίας, που αλυσοδένει τη χώρα με πολύχρονη επιτροπεία και διαρκή λιτότητα και εκχώρηση του δημόσιου πλούτου».
ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΝΔ
Η σφοδρή κριτική από την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης συνεχίστηκε με τις εξής αναφορές για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ: «Συνυπάρχουν απολύτως αρμονικά με τον ακροδεξιό κυβερνητικό εταίρο, που καμαρώνει για τη ρατσιστική του ιδεολογία αλλά και για τις αλαζονικές του παρεμβάσεις διαρκώς στη δικαιοσύνη. Συγκαλύπτουν πεισματικά τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για τη διακυβέρνηση 2004-2009. Και δεν αρκεί αυτό αλλά αξιοποιεί και γνωστά και μη εξαιρετέα στελέχη της για να μπορέσει να ελέγξει το σκληρό πυρήνα του κράτους. Διχάζει τους Έλληνες, υπονομεύει τους θεσμούς και επιστρέφει σε καταδικασμένες λογικές πελατειακών σχέσεων και προσπαθεί απεγνωσμένα να επιβάλει ένα σύστημα διαπλοκής στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Όλοι έχουν αντιληφθεί πια ότι ο κ. Τσίπρας έχει προ πολλού διαβεί τον πολιτικό του Ρουβίκωνα και οδεύει προς την άλλη όχθη της Αβύσσου».
«ΕΛΛΑΔΑ» ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ
Σε ό,τι αφορά το σχέδιο «Ελλάδα» και ειδικά το σχεδιασμό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου η κ. Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο τόπος αυτός μπορεί με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, όπως είναι το σχέδιο Ελλάδα που συνδιαμορφώνουμε αυτές τις ημέρες, να αναβαθμιστεί σε ένα μεγάλο διαμετακομιστικό, ενεργειακό, τουριστικό και πολιτισμικό κέντρο. Γι’ αυτό το λόγο απαιτούνται μια σειρά από στοχευμένες παρεμβάσεις μέσα από τη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα, της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, κυρίως του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου».
GENNHMATA-.jpgΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΔΡΟΜΟΙ, ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ
Ειδικότερα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σημείωσε: «Απαιτείται σταδιακά αλλά μεθοδικά η αναβάθμιση των διεθνών εισόδων αλλά και εξόδων της Πελοποννήσου, δηλαδή των αεροδρομίων Καλαμάτας και Τρίπολης, των λιμένων Ναυπλίου και Καλαμάτας, των τουριστικών μαρίνων σε όλους τους Νομούς. Φυσικά αυτό συνδυάζεται με τη βελτίωση των οδικών συνδέσεων. Επίσης με τη σύνδεση σταδιακά με το φυσικό αέριο των πόλεων της Κορίνθου, του Άργους, του Ναυπλίου, της Τρίπολης, της Μεγαλόπολης. Στο δε δευτερογενή τομέα χρειάζεται άμεσα η χορήγηση κινήτρων για νέες επιχειρήσεις κυρίως μεταποίησης προϊόντων του πρωτογενή τομέα, η έρευνα και προγράμματα για νέες ποικιλίες και η αξιοποίηση τεχνολογιών για εφαρμογή γεωργίας ακριβείας, η δημιουργία σύγχρονων κτηνοτροφικών πάρκων, συμπληρωματικά απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αξιοποίηση, διαχείριση και προστασία των υδάτινων πόρων. Στο τουριστικό τομέα η τεράστια άνοδος της Μεσσηνίας ως τουριστικός προορισμός χάρη στην επένδυση της CostaNavarinoμας δείχνει το δρόμο. Τέτοιες μεγάλες επενδύσεις μπορούν να γίνουν σε κάθε νομό σε ειδικά όμως χωροθετημένους χώρους, ώστε να αναδειχθούν και άλλοι τομείς και άλλες πλευρές του τουρισμού, ο περιβαλλοντικός, ο περιηγητικός, ο γαστρονομικός τουρισμός στο πρότυπο της Τοσκάνης, ο καταδυτικός τουρισμός με βάση τη νομοθεσία μας το 2014 για προσέλκυση ενός τουλάχιστον μέρους των 8.000.000 καταδυτών που επισκέπτονται τη Μεσόγειο, ο σιδηροδρομικός τουρισμός με τη αξιοποίηση της σχολάζουσας γραμμής Πελοποννήσου μαζί με την επανέναρξη των προαστιακών δρομολογίων Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο. Ο τεχνολογικός τουρισμός με άξονα το κέντρο Νέστωρ στην Πύλο και βεβαίως οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες πρέπει να συντρέξουν με ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο για την ενίσχυση των υποδομών και των ανθρωπίνων πόρων των νοσοκομειακών μονάδων και των Κέντρων υγείας σε όλους τους Νομούς. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής με ευρείας αποδοχής σύμπραξη δημοσίου, τοπικής αυτοδιοίκησης και ιδιωτικού τομέα για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου».
ΚΛΕΙΣΤΟΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΣΤΑΣΙΔΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
Σε ό,τι αφορά το κάλεσμα στήριξης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η Φώτη Γεννηματά ανέφερε μεταξύ άλλων: «Να συναντηθούμε με όλους όσους θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια. Να συναντηθούμε κυρίως με όλους τους προοδευτικούς πολίτες, ακόμα και με αυτούς που εγκλωβίστηκαν τα τελευταία χρόνια και έδωσαν χώρο και χρόνο στις μεγαλοστομίες του ΣΥΡΙΖΑ. Ξυπνούν από έναν εφιάλτη οι άνθρωποι αυτοί και επαναπροσδιορίζουν τη στάση τους. Εμείς σε αυτούς τους πολίτες έχουμε σταθερά απλωμένο το χέρι και τους λέμε γυρίστε στο σπίτι σας. Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι, είμαστε ώριμοι, είμαστε αποφασισμένοι, Είμαστε ενωμένοι, κρατάμε όμως την πόρτα κλειστή σε όλους όσους πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας στο ΣΥΡΙΖΑ».
Κλείνοντας η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε: «Δημιουργούμε τώρα τη νέα μεγάλη παράταξη της κεντροαριστεράς, θέτουμε τις βάσεις για τη νέα προοδευτική  διακυβέρνηση του τόπου, αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος. Εμείς δεν έχουμε φιλοδοξία να γίνουμε συμπλήρωμα κανενός, θα έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις».
Στ.Μ.