Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017 20:12

Μονάδα χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - δωρεά Κωνσταντακόπουλου

Μονάδα χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - δωρεά Κωνσταντακόπουλου

Ο γιατρός Γιάννης Αδαμόπουλος και ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος

Της Μαρίας Νίκα 
Τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό για τη λειτουργία νέας υπερσύγχρονης μονάδας χημειοθεραπείας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, πρόκειται να προσφέρει ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, όπως ανακοίνωσαν σήμερα το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιώργος Μπέζος και ο Γιάννης Αδαμόπουλος, διευθυντής της Μονάδας Μεσογειακής Αναιμίας, όπου μέχρι σήμερα πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες ασθενών με καρκίνο…

Στόχος είναι η καινούργια μονάδα να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Θα δημιουργηθεί στο υπόγειο του κτηρίου και η δωρεά Κωνσταντακόπουλου περιλαμβάνει έναν θάλαμο κάθετης νηματικής ροής, 6 κρεβάτια και πέντε πολυθρόνες. Ο κ. Μπέζος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, σε μηνιαία βάση, γίνονται 300 χημειοθεραπείες, οπότε ο καινούργιος χώρος ήταν απολύτως απαραίτητος καθώς αυτό δεν μπορούσε να συνεχιστεί στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας.

Ο  κ. Αδαμόπουλος αναφέρθηκε στο καινούργιο ιατρικό μηχάνημα (όπου ετοιμάζονται τα χημειοθεραπευτικά), τονίζοντας ότι θα παρέχει 100% ασφάλεια για το περιβάλλον και το προσωπικό. Πρόσθεσε ότι ο αριθμός των ασθενών που κάνουν χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει αυξηθεί σημαντικά, όχι όμως γιατί αυξήθηκαν οι ασθενείς με καρκίνο, αλλά επειδή δεν μετακινούνται πια προς άλλες πόλεις για θεραπεία, Πάτρα, Αθήνα, κ.λπ.  

«Πολλές μορφές καρκίνου σήμερα είναι ιάσιμες. Οφείλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς όχι μόνο την καλύτερη δυνατή θεραπεία αλλά να τους εξασφαλίσουμε και τις καλύτερες συνθήκες νοσηλείας. Την επιτακτική αυτή ανάγκη θα καλύψει η λειτουργία της νέας μονάδας» παρατήρησε ο κ. Αδαμόπουλος, συγχαίροντας τον Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και χαρακτηρίζοντάς τον άξιο συνεχιστή του πατέρα του, καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου.

«Με μια ευγενική χειρονομία, για ακόμη μία φορά, ο κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, αντιλαμβανόμενος το ευαίσθητο θέμα της θεραπείας του καρκίνου, συμβάλλει στην υλοποίηση που έχει θέσει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας για τη δημιουργία και λειτουργία μιας νέας Μονάδας Χημειοθεραπείας» σημείωσε ο Γιώργος Μπέζος, ενώ συνεχάρη και τον γιατρό αιματολόγο Γιάννη Αδαμόπουλο για τη δουλειά του όλα αυτά τα χρόνια.

Πρόσθεσε ότι με τη νέα μονάδα και την έλευση του παθολόγου - ογκολόγου στο συγκεκριμένο τμήμα, η θεραπεία των ασθενών θα γίνεται σε ακόμη καλύτερες συνθήκες. Στα σχέδια είναι και η δημιουργία ακτινοθεραπευτικής μονάδας, κάτι το οποίο έχει ήδη τεθεί από τον κ. Μπέζο στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, που το βλέπει θετικά, όπως σημείωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου. 

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό με τα σχέδια της νέας μονάδας χημειοθεραπείας