Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017 02:26

Μετά το καυτό τριήμερο ξεκίνησε μια Δευτέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών στη Μεσσηνία

ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ… 

Μετά από τον «αξέχαστο» καύσωνα του τριήμερου που πέρασε -χθες, Κυριακή, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Καλαμάτα σημειώθηκε η τρίτη υψηλότερη θερμοκρασία στη χώρα, 43,8 βαθμοί (Ελευσίνα 44,2, Άργος 44,1)- ξεκίνησε μια Δευτέρα με πολύ υψηλό κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών. Η Μεσσηνία είναι μεταξύ των περιοχών της χώρας, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, που βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4, δηλαδή ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι πολύ ψηλός και μόλις μια κατηγορία κάτω από την κατάσταση συναγερμού…

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών στην κατηγορία κινδύνου 4 από την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκονται οι Νομοί Μεσσηνίας, Λακωνία, Αργολίδας και Κορινθίας.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει καλέσει τις Περιφέρειες και τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο της «συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών».