Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 13:04

Εξαιρετική η τουριστική κίνηση στην Καλαμάτα λέει ο Δήμος

ΚΥΜΑΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ 
Η τουριστική κίνηση στην Καλαμάτα αυτό το καλοκαίρι είναι εξαιρετική, τόνισε το πρωί η αρμόδια για τον τουρισμό αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίντα, σε δηλώσεις που έκανε στην πλαζ της Ανάστασης με την ευκαιρία της έπαρσης των τεσσάρων Γαλάζιων Σημαιών του 2017. Η αντιδήμαρχος τόνισε ότι η Καλαμάτα έχει ένα σπάνιο προνόμιο στη χώρα και διεθνώς και συγκεκριμένα σημείωσε ότι ακόμη και μπροστά στην πόλη τα νερά της θάλασσας είναι πεντακάθαρα, κάτι που πρέπει να προστατεύεται από όλους…

ANASTASH-05.jpgΟι πλαζ της Καλαμάτας που και φέτος έχουν Γαλάζια Σημαία είναι της Ανάστασης, του «Φιλοξένια», της Βέργας (Αλμυρός) και της Μικρής Μαντίνειας. Η κ. Ντίντα τόνισε ότι οι Γαλάζιες Σημαίες πιστοποιούν ότι τα νερά της θάλασσας είναι εξαιρετικά καθαρά και ότι οι πλαζ είναι καλά οργανωμένες για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Αυτή η πιστοποίηση, συνέχισε η αντιδήμαρχος, έχει εξαιρετική σημασία προκειμένου οι τουρίστες, ιδιαίτερα οι ξένοι, να επιλέξουν τον προορισμό των διακοπών τους.
Η κ. Ντίντα ανέφερε ακόμη ότι από το Δήμο διοργανώθηκε δράση για τον καθαρισμό της πλαζ από μικρά σκουπιδάκια, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιηθούν οι λουόμενοι και να μην αφήνουν τίποτα όταν φεύγουν από τη θάλασσα για το σπίτι τους.
Σε ό,τι αφορά την τουριστική κίνηση η αντιδήμαρχος ανέφερε ότι τον Ιούνιο ήταν εξαιρετική, ενώ το ίδιο τόνισε ότι θα είναι και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, σημειώνοντας μάλιστα ότι η πληρότητα στις ξενοδοχειακές μονάδες θα αγγίξει το 100%. Πρόσθεσε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο είναι πως η περιοχή προσελκύει υψηλού επιπέδου τουρίστες, οι οποίοι ενισχύουν την τουριστική οικονομία. Επιπλέον η κ. Ντίντα είπε ότι η κίνηση στην Καλαμάτα θα είναι αυξημένη και τον Σεπτέμβριο, καθώς θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μεγάλα συνέδρια, αλλά και τον Οκτώβριο που θα πραγματοποιηθεί το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών και θα έρθουν χιλιάδες χορωδοί με τους συνοδούς τους από διάφορες χώρες του κόσμου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την κρουαζιέρα η κ. Ντίντα εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι από το 2018 και ακόμη περισσότερο από το 2019 η κίνηση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας θα αυξηθεί και πάλι, μετά τη φετινή μεγάλη μείωση η οποία οφείλεται στο ότι οι εταιρίες έχουν ακυρώσει τα προγράμματά τους στη νοτιοανατολική Μεσόγειο λόγω της ανασφαλούς κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία. Η αντιδήμαρχος τόνισε ότι η δημοτική αρχή έχει συνεχείς επαφές με τις εταιρείες ώστε να μπει η Καλαμάτα στα νέα προγράμματά τους.
Στ.Μ.