Τετάρτη, 05 Ιουλίου 2017 18:41

Βαριές κουβέντες στο Δημαρχείο για κλεψιά, κατάχρηση, εξαπάτηση!

ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ-ΦΑΒΒΑΤΑΣ 
Ως καταχραστή του πρώην Δήμου Θουρίας περιέγραψε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τον δημοτικό σύμβουλο της μείζονος μειοψηφίας, Δημήτρη Φαββατά, ο αντιδήμαρχος Παύλος Μπουζιάνης. Από την πλευρά του ο Δημήτρης Φαββατάς απέδωσε στον αντιδήμαρχο την κατηγορία της εξαπάτησης του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να διαγραφεί μέρος χρέους οφειλέτη. Πρώτη φορά σημειώνεται στην Οικονομική Επιτροπή αντιπαράθεση με τόσο βαριές κουβέντες. Στη διαμάχη παρενέβη και ο Σταμάτης Μπεχράκης, της μείζονος μειοψηφίας, τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή εφαρμόζει το νόμο της ομερτά και επιχειρεί να εκδικηθεί τον Δημήτρη Φαββατά επειδή αντί να σιωπά κάνει αντιπολίτευση…

Η διαμάχη ήρθε σε συνέχεια προηγούμενων συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, στις οποίες ο Δημήτρης Φαββατάς είχε κατηγορήσει τη δημοτική αρχή ότι προβαίνει σε σωρεία απευθείας αναθέσεις προμηθειών για ψηφοθηρικούς και πελατειακούς λόγους, σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου, ενώ είχε κατηγορήσει και το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, ότι είπε ψέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο πως είχε συνεννοηθεί με το δήμαρχο Μεσσήνης για τη παύση της πολεοδομικής υποστήριξης του γειτονικού Δήμου.
Το μεσημέρι, κατά τη έναρξη της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, ο Παύλος Μπουζιάνης παρουσίασε πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών με «σωρεία περιπτώσεων κακοδιαχείρισης», όπως ανέφερε, στον πρώην Δήμο Θουρίας, όπου ο Δημήτρης Φαββατάς ήταν αντιδήμαρχος. Ο αντιδήμαρχος τόνισε ότι σύμφωνα με το συγκεκριμένο πόρισμα ο Δημήτρης Φαββατάς σήμερα κανονικά δεν θα μπορούσε να είναι ούτε δημοτικός σύμβουλος ούτε καν δημόσιος υπάλληλος. Και παρ’όλα αυτά, συνέχισε, «μας κουνάει το δάχτυλο» και «μας κατηγορεί ότι είμαστε ψεύτες και ανίκανοι».
MPOUZIANHS-PAVLOS-MPOUXALHS-DHM-16-12-14.jpgΟ Παύλος Μπουζιάνης ανέφερε ότι το εν λόγω πόρισμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι ο Δημήτρης Φαββατάς εισέπραξε από τον πρώην Δήμο Θουρίας ως αποζημίωση για κάποιο ταξίδι 507,87 ευρώ περισσότερα από όσα θα έπρεπε να του καταβληθούν. Επίσης στο ίδιο πόρισμα, πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος, γίνεται αναφορά για κατατμήσεις δεκάδων έργων, για πληρωμή έργων τρεις μόλις ημέρες μετά από την ανάθεσή τους κ.ά
Ο Δημήτρης Φαββατάς απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, ότι στον ίδιο δεν έχει δοθεί ποτέ κανένα πόρισμα και σχολίασε ότι οι αναφορές του αντιδήμαρχου εναντίον του αιτιολογούνται από την αγωνία του για μια υπόθεση για την οποία είναι ελεγχόμενος από την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών. Ειδικότερα ανέφερε ότι ο Παύλος Μπουζιάνης παρέσυρε το Δημοτικό Συμβούλιο για να διαγραφεί παράνομα μέρος χρέους οφειλέτη.
Ο αντιδήμαρχος ανταπάντησε σημειώνοντας ότι πράγματι εισηγήθηκε τη διαγραφή των προσαυξήσεων για μια υπόθεση που αφορά τη ρυμοτόμηση της Βασιλέως Γεωργίου. Όπως εξήγησε, η οφειλέτης χρωστούσε 37.000 ευρώ εκ των οποίων τα 10.000 ευρώ ήταν προσαυξήσεις. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είχε πάρει το εφάπαξ της, τα μόνα χρήματα που είχε και πήγε να πληρώσει. Επανήλθε δε στο θέμα της υπέρογκης αποζημίωσης που εισέπραξε ο Δημήτρης Φαββατάς για το ταξίδι του, σχολιάζοντας: «Είναι κλεψιά, είναι κλοπή, κατάχρηση».
FAVVATAS-DHM-15-05-17.jpgΟ σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας απάντησε στον αντιδήμαρχο ότι «κλέφτης μπορεί να είσαι εσύ» και επανήλθε και εκείνος στο ζήτημα της διαγραφής μέρους χρέους οφειλέτη από τον Παύλο Μπουζιάνη, τονίζοντας ότι έκανε τη συγκεκριμένη εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ενώ υπήρχε αρνητική εισήγηση από την Οικονομική Υπηρεσία και πως «εξαπάτησε το Δημοτικό Συμβούλιο».
Την απορία του για το γεγονός ότι ο Παύλος Μπουζιάνης παρουσίασε τώρα το συγκεκριμένο πόρισμα κατά του Δημήτρη Φαββατά, διατύπωσε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, διερωτώμενος επίσης γιατί εφόσον στο πόρισμα καταγράφονται παρατυπίες δεν έχει κινηθεί κάποια διαδικασία ελέγχου.
Ο Παύλος Μπουζιάνης απάντησε ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή απαλλάχτηκαν όλοι οι αιρετοί που ελέγχονταν για τέτοιες υποθέσεις. Επίσης ο αντιδήμαρχος σημείωσε ότι οι αναφορές του αφορούν αποκλειστικά το πρόσωπο του Δημήτρη Φαββατά, αποδίδοντάς του αμετροέπεια, επιθετικότητα, θράσος, εριστικότητα και απρέπεια και όχι την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας.
Ωστόσο ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στην Οικονομική Επιτροπή, Σταμάτης Μπεχράκης, χαρακτήρισε αυτό που συνέβη στη συνεδρίαση ως «διαδικαστική απρέπεια» αλλά και ως «εκδικητικότητα της δημοτικής αρχής που προσπαθεί να εξοντώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους». Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή εκδικείται επειδή γιατί έσπασε ο νόμος της ομερτά που εφαρμόζει.
Τέλος ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε ότι δεν υπάρχει εκδικητικότητα και αντίθετα το νόμο της ομερτά είπε ότι τον εφαρμόζει η μείζων μειοψηφία, η οποία επικαλείται την παραγραφή για να μην μιλήσει για όσα καταγράφονται στο πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών.
Στ.Μ.