Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012 18:50

Ενημέρωση για τα έργα ανάπλασης της κεντρικής πλατείας ζήτησε η μείζων μειοψηφία

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Να ξεδιαλύνουν τι ακριβώς συμβαίνει με το έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, εάν τηρούνται δηλαδή τα χρονοδιαγράμματα και εάν η ποιότητα του έργου είναι αυτή που πρέπει, επιχείρησαν σήμερα το μεσημέρι, ζητώντας την απαιτούμενη ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Χρίστο Ριζά, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας με τους συμβούλους του Γιάννη Χριστόπουλο και Δημήτρη Φαββατά, καθώς και με τον αρχιτέκτονα και πρώην αντιδήμαρχο, Γιώργο Κυριακόπουλο.

Ο Χρίστος Ριζάς απάντησε στις ερωτήσεις, με τη βοήθεια και του διευθυντή της Τεχνικής Υπηρεσίας, Βασίλη Τζαμουράνη. Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της μείζονος μειοψηφίας, «έγινε ενημέρωση για την πορεία εκτέλεσης του έργου ανάπλασης της κεντρικής πλατείας, τα προβλήματα που έχουν προκύψει, μετά τις συχνές αντιφατικές δηλώσεις του δημάρχου. Συγκεκριμένα, α) η μη τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων εξέλιξης του έργου που κάθε φορά ανακοινώνει ο δήμαρχος. β) η ποιότητα στις υποδομές των εργασιών του έργου. γ) ο αποκλεισμός της πλατείας και των καταστημάτων, έχουν σαν αποτέλεσμα τις δικαιολογημένα έντονες διαμαρτυρίες τόσο των πολιτών, των επαγγελματιών όσο και των επισκεπτών της πόλης μας, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Ο συνδυασμός κατέθεσε τις προτάσεις του για την πορεία εργασιών σωστής υλοποίησης του έργου, την ανάγκη διατήρησης του εικαστικού επιδαπέδιου έργου τέχνης, τη μεγαλύτερη κάλυψη σε πράσινο, την ανάληψη πρωτοβουλιών για την όσο το δυνατόν ελαχιστοποίηση των παρενεργειών από την εκτέλεση του. (χαμηλοί φράκτες, τήρηση χρονοδιαγραμμάτων κ.α.)
Ο επικεφαλής, Θ. Μπρεδήμας, τόνισε εμφαντικά ότι θα υπάρχει διαρκής παρακολούθηση προκειμένου να αποδοθεί το έργο με τις καλύτερες προϋποθέσεις και προδιαγραφές στην εξυπηρέτηση των δημοτών, των επισκεπτών και των επαγγελματιών της πόλης μας.
Τέλος, αφού ευχαρίστησαν τον αντιδήμαρχο και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την ενημέρωση, ζήτησαν σε εύθετο χρόνο να ενημερωθούν για έργα όπως σχολεία, δρόμους κ.λπ.».