Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2017 11:26

Με υπογραφή Χαρίτση 4.000.000 ευρώ στη Μεσσηνία για αποκατάσταση ζημιών

ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Ποσό 4.000.000 ευρώ θα καταβληθεί στην Περιφέρεια Πελοποννήσου προκειμένου να αποκατασταθούν ζημιές σε υποδομές που αφορούν την επαρχιακή και αγροτική οδοποιία, αλλά και τα εγγειοβελτιωτικά έργα στις αγροτικές περιοχές. Ζημιές που προκλήθηκαν κυρίως από τη νεροποντή της 7ης Σεπτέμβρη 2016. Η χρηματοδότηση υπογράφτηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση. Ειδικότερα, ο Καλαματιανός υφυπουργός υπέγραψε απόφαση χρηματοδότησης της Περιφέρειας με 13.000.000 ευρώ και εκτός από τα 4.000.000 που προορίζονται για τη Μεσσηνία άλλα τόσα προορίζονται για τη Λακωνία και 5.000.000 ευρώ για την Αρκαδία…

Σε σχετική ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης επισημαίνονται τα εξής: «13 εκατ. ευρώ από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ σε Λακωνία, Μεσσηνία και Αρκαδία για αποκατάσταση ζημιών από πλημμύρες. Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης,  Αλέξη Χαρίτση, ενισχύεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου με 13 εκατ. ευρώ, για έργα αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσαν τα  έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή, το προηγούμενο διάστημα.

Ειδικότερα, θα διατεθούν, 5 εκατ. ευρώ στην Αρκαδία, 4 εκατ. ευρώ στη Λακωνία και 4 εκατ. ευρώ στη Μεσσηνία.

Τα έργα αφορούν κυρίως,  επισκευές  δημόσιων υποδομών (γέφυρες κλπ), του επαρχιακού - αγροτικού οδικού  δικτύου και του αρδευτικού - αποστραγγιστικού  δικτύου (αντλιοστάσια, φράγματα, ρέματα),  που υπέστησαν σημαντικές ζημιές  από τις καταστροφικές πλημμύρες στους νομούς  Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Οι πόροι  προέρχονται από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και διατίθενται προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα των παραγωγικών  και ιδιαίτερα των αγροτικών δραστηριοτήτων στις πληγείσες περιοχές και να βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος του συνολικότερου σχεδιασμού της Κυβέρνησης για την στήριξη των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές αλλά και της αποφασιστικότητας του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με τους τοπικούς παραγωγικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς για την άμεση υλοποίηση των επειγουσών και αναγκαίων παρεμβάσεων».