Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012 02:56

Εξερεύνηση στο Νέδοντα την Κυριακή

ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Κάποτε, όχι πάρα πολλές δεκαετίες πριν, η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας ήταν αδιαμόρφωτη όχθη του Νέδοντα. Αυτό το ποτάμι, το τόσο συνδεδεμένο με την Καλαμάτα αλλά παντελώς άγνωστο στους περισσότερους Καλαματιανούς, θα εξερευνήσουν την Κυριακή τα μέλη και οι φίλοι του Ορειβατικού Συλλόγου. Δηλώστε συμμετοχή, για να γνωρίσετε την εκπληκτική ομορφιά του και τη μεγάλη ιστορία του.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στο σχετικό κάλεσμα για την εξερεύνηση σημειώνει: «Πεζοπορία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας στο πανέμορφο φαράγγι του Νέδοντα την Κυριακή 15 Ιουλίου. Όλοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας γνωρίζουν το Νέδοντα, το ποτάμι που διασχίζει την πόλη. Ελάχιστοι όμως γνωρίζουν τις ομορφιές και τα μυστικά που κρύβει. Και πάρα πολλοί είναι αυτοί που ούτε καν τα υποψιάζονται...
Κι όμως σε μια διαδρομή που ξεκινά από την άκρη της πόλης, μέσα σε λίγες ώρες, μπορείς να έρθεις σε επαφή με μια φύση μοναδική, μια φύση που βρίσκεται σε πλήρη έξαρση... Πλατάνια, νερά, απόκρημνα κατακόρυφα βράχια - τοιχώματα του φαραγγιού, καθώς και πανύψηλα πέτρινα φράγματα χτισμένα στις αρχές του 20ου αιώνα είναι μερικά από τα στοιχεία που συναντά ο πεζοπόρος.
Τις ζεστές μέρες που διανύουμε στην καρδιά του καλοκαιριού, το φαράγγι του Νέδοντα αποτελεί ένα ιδανικό και δροσερό καταφύγιο...
Η συνάντηση για την πεζοπορία στο Νέδοντα θα γίνει το πρωί στα γραφεία του συλλόγου μας (Ανατολικό κέντρο, νότια της Τέντας). Αναχώρηση στις 7.30. Ώρες πορείας: 6-7.
Έναρξη πορείας: Βόρεια της αγοράς. Τερματισμός: Λαγού Χάνι. Πληροφορίες - δηλώσεις συμμετοχής: Στα γραφεία του Συλλόγου (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στo τηλ. 6976830694».