Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017 21:55

Μισθός και στους έξι αντιδήμαρχους της Καλαμάτας

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ 
Αναρτήθηκε στη Διαύγεια η απόφαση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, με την οποία θα καταβάλλεται στο εξής μισθός και στους έξι αντιδήμαρχους της Καλαμάτας. Σύμφωνα με το νόμο που ίσχυε μέχρι πριν λίγες ημέρες, μισθός μπορούσε να καταβληθεί μόνο σε τέσσερις αντιδήμαρχους. Με το πολυνομοσχέδιο όμως του υπουργείου Εσωτερικών, που ψηφίστηκε στη Βουλή, μπορούν πλέον να παίρνουν μισθό όλοι οι αντιδήμαρχοι…

Σημειώνεται ότι μισθό μέχρι τώρα έπαιρναν οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αδαμόπουλος, Θανάσης Βασιλόπουλος, Δημήτρης Δημόπουλος και Παύλος Μπουζιάνης, ενώ ως άμισθοι αντιδήμαρχοι είχαν οριστεί από το δήμαρχο οι Θανάσης Ηλιόπουλος και Παναγιώτα Ντίντα. Το ύψος του μισθού ανέρχεται περίπου στα 1.200 ευρώ (καθαρά).

Η απόφαση του δημάρχου ορίζει ότι αυτή θα έχει ισχύ μέχρι τις 31 Αυγούστου 2018, για ένα χρόνο δηλαδή. Όπως έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος, σε ένα χρόνο θα προχωρήσει στην ανασύνθεση του σχήματος της δημοτικής αρχής, ενόψει των εκλογών του 2019. Αυτό βέβαια μπορεί και να του κοστίσει, γιατί οι φιλόδοξοι που θα μείνουν εκτός του σχήματος των αντιδημάρχων και δυσαρεστηθούν ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα, ανάλογα και με το αν ψηφιστεί ο νόμος για την απλή αναλογική και το αν υπάρχει προοπτική δημιουργίας νέων συνδυασμών. 
Στ.Μ.