Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012 16:59

Επικίνδυνη φωτιά στο Ελαιοχώρι ευτυχώς ελέγχθηκε άμεσα

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Χάρη στην άμεση επέμβαση των εθελοντών και των πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις δύο μετά το μεσημέρι στα όρια του οικισμού Μενινά Ελαιοχωρίου.

Ο δυναμισμός των εθελοντών και των επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα η καμένη έκταση να περιοριστεί στα 12 στρέμματα περίπου. Πρόκειται για θαμνώδης δασική έκταση.
Πρώτοι το μέτωπο της φωτιάς έφτασαν ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου Στέλιος Μάλαμας με τους εθελοντές του χωριού, το πυροσβεστικό αυτοκίνητο του Δήμου και τα αγροτικά αυτοκίνητα που έφεραν στην καρότσα μικρές δεξαμενές με νερό. Πολύ γρήγορα έφτασαν όμως και πυροσβέστες, τους οποίους ο πρόεδρος του Ελαιοχωρίου ευχαριστεί θερμά, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς κανένα δισταγμό και χάσιμο χρόνο όρμησαν  για να σβήσουν τις φλόγες. Επιπλέον ρίψεις επιβραδυντικού υγρού έγιναν από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα PZL.
Ο Στέλιος Μάλαμας εξέφρασε την ικανοποίησή του και για τη αποφασιστικότητα των κατοίκων του χωριού για την προστασία της περιοχής, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε να συγκροτηθεί και ομάδα που τις επικίνδυνες ημέρες του καλοκαιριού θα πραγματοποιεί περιπολίες προκειμένου να επεμβαίνει ταχύτατα σε περίπτωση περιστατικού πυρκαγιάς.