Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017 22:53

Μείωση στα δίδακτρα της Φάρις μόνο για όσους έχουν να προπληρώσουν...

Μείωση στα δίδακτρα της Φάρις μόνο για όσους έχουν να προπληρώσουν...

Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας

ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ 
Δεν είναι ευκαταφρόνητη η μείωση των διδάκτρων που αποφάσισε το μεσημέρι της Τετάρτης το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις για τα παιδιά που φοιτούν στο Δημοτικό Ωδείο, τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Δημοτικό Εικαστικό Εργαστήρι. Ωστόσο η μείωση αυτή αφορά κυρίως τους έχοντες, αφού μειωμένα δίδακτρα θα δικαιούνται όσοι έχουν χρήματα να προπληρώσουν…

Ειδικότερα, το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δικαιούνται οι σπουδαστές όλων των σχολών έκπτωση 7% εάν προκαταβάλουν τα δίδακτρα του τριμήνου, έκπτωση 10% εάν προκαταβάλουν τα δίδακτρα εξαμήνου και έκπτωση 20% εάν προκαταβάλουν τα δίδακτρα του εκπαιδευτικού έτους μέχρι τις 30 Σεπτέμβρη.

Για τη συγκεκριμένη έκπτωση διατύπωσε αντιρρήσεις ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών, Μιχάλης Αντωνόπουλος, ο οποίος σχολίασε ότι δεν είναι καλό για την εικόνα της Φάρις να καλεί τους γονείς να προπληρώσουν για να τύχουν έκπτωσης στα δίδακτρα.

Επιπλέον, ο Μιχάλης Αντωνόπουλος τόνισε ότι τα δίδακτρα της Φάρις θα έπρεπε να είναι μικρότερα σε σύγκριση με τα δίδακτρα ιδιωτικών σχολών ώστε οι σχολές τις Φάρις να είναι ανταγωνιστές και να μην παρουσιάζεται το φαινόμενο της διαρροής μαθητών.

Η απάντηση της διοίκησης ήταν ότι οι σχολές της Φάρις υπερέχουν αναμφισβήτητα σε ποιότητα έναντι των ιδιωτικών σχολών και γι’ αυτό το κόστος λειτουργίας τους είναι πολύ υψηλότερο. Τόνισε δε ο πρώην πρόεδρος Νίκος Μπασακίδης ότι η Φάρις δεν μπορεί να συγκρίνεται με ιδιωτικές σχολές αλλά με ανάλογα εκπαιδευτικά καλλιτεχνικά σχολεία, όπως το Ωδείο Αθηνών, το οποίο σημείωσε ότι έχει ακόμη υψηλότερα δίδακτρα απ’ ότι οι σχολές της Φάρις. Επιπλέον τονίστηκε ότι τα έσοδα από τα δίδακτρα καλύπτουν μόνο το 60% των εξόδων λειτουργίας των σχολών και το υπόλοιπο ποσοστό καλύπτεται από επιχορήγηση του Δήμου Καλαμάτας.

Πάντως η πρόεδρος της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη, θα επανέλθει σε ό,τι αφορά τα δίδακτρα καθώς εξετάζει να εισηγηθεί τη μείωση των διδάκτρων για τους μαθητές που σπουδάζουν σε περισσότερες από μία σχολές της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης.
Στ.Μ.