Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017 11:43

Η Θωμαΐς Σταμούλη νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού

ΓΥΦΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΩΔΕΙΟ, ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 
Η χορεύτρια και επί πολλά χρόνια δασκάλα της Δημοτικής Σχολής Χορού της κοινωφελούς δημοτικής επιχείρησης Φάρις, Θωμαΐς Σταμούλη, είναι η νέα καλλιτεχνική διευθύντρια της Σχολής. Η επιλογή της έγινε μεταξύ του καλλιτεχνικού προσωπικού της Φάρις και όχι με διαγωνισμό, διότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση και το υπουργείο Εσωτερικών δεν εγκρίθηκαν θέσεις καλλιτεχνικών διευθυντών για τις τρεις σχολές της Φάρις! Ειδικότερα, στη Θωμαΐς Σταμούλη ανατέθηκαν, με χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις, καθήκοντα καλλιτεχνικής διευθύντριας. Ανάλογη διαδικασία έγινε για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου, τα καθήκοντα του οποίου ανατέθηκαν προφανώς στον Στάθη Γυφτάκη, όπως και για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Εργαστηρίου, όπου επίσης τα καθήκοντα ανατέθηκαν προφανώς στον Παναγιώτη Λαμπρινίδη…

Πάντως από την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και τον εκπρόσωπό της, Τάσο Πολυχρονόπουλο, διατυπώθηκαν ανησυχίες για τους κινδύνους σχετικά με την διατήρηση της ποιότητας του καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού έργου που παρέχεται στις Σχολές και ιδιαίτερα στην Σχολή Χορού, λόγω της αποχώρησης καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού προσωπικού αξίας, που ερχόταν κυρίως από την Αθήνα. Όπως τόνισε ο κ. Πολυχρονόπουλος, αυτό το μείγμα των καλλιτεχνικού εκπαιδευτικού προσωπικού από την Αθήνα με το ντόπιο ανέβαζε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο διοικητικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας άφησε να εννοηθεί ότι η διοίκηση της Φάρις δεν έχει προσπαθήσει να κρατήσει αυτό το καλλιτεχνικό εκπαιδευτικό προσωπικό που φεύγει.

Η απάντηση της προέδρου της Φάρις, δημοτικής συμβούλου Αναστασίας Μπελογιάννη,  ήταν ότι τα προβλήματα δημιουργούνται από το θεσμικό πλαίσιο που ισχύει, το οποίο δεν επιτρέπει ούτε καλλιτεχνικοί διευθυντές να προσληφθούν, ενώ και το οικονομικό κίνητρο που δίνει το ενιαίο μισθολόγιο είναι αποτρεπτικό για έναν καλλιτέχνη εκπαιδευτικό από την Αθήνα να συνεργαστεί με τις Σχολές της Φάρις, γιατί μόνο τα έξοδά του για τις μετακινήσεις του θα είναι υψηλότερα από τις αποδοχές του.
Στ.Μ.