Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 11:05

Κατασπατάληση λεφτών των φορολογούμενων ενώ το Διοικητήριο είναι άδειο ένα χρόνο!

Κατασπατάληση λεφτών των φορολογούμενων ενώ το Διοικητήριο είναι άδειο ένα χρόνο!

ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 
Πρόκληση για τους φορολογούμενους, που στραγγίζουν τις τσέπες τους προκειμένου να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, αποτελούν τα πολλές δεκάδες κενά γραφεία σε ορόφους του Διοικητηρίου, επί έναν ολόκληρο χρόνο σχεδόν, στα οποία θα έπρεπε να έχουν εγκατασταθεί δημόσιες υπηρεσίες που για να πληρώνουν τα ενοίκιά τους επιβαρύνουν το Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σοβαρή δικαιολογία δεν μπορεί να επικαλεστεί η Περιφέρεια για το γεγονός ότι επί ένα χρόνο δεν έχει μεταφέρει ούτε μια Υπηρεσία στο Διοικητήριο. Ο Δήμος Καλαμάτας πριν από 11 μήνες κατάφερε μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα να μεταφέρει από το Διοικητήριο στο νέο Δημαρχείο την Τεχνική του Υπηρεσία, στη συνέχεια την Πολεοδομία και δεν μπορεί η Περιφέρεια τόσους μήνες να αντιγράψει το παράδειγμά του;…

Στο Διοικητήριο επί έναν σχεδόν χρόνο είναι κενός ολόκληρος ο 1ος όροφος, ο μισός 3ος όροφος, το μισό ισόγειο και σε σύντομα θα μείνει κενό και το υπόλοιπο μισό ισόγειο, αφού θα φύγει για το νέο Δημαρχείο και η Διεύθυνση Πρόνοιας του Δήμου.

Είναι δεκάδες τα έρημα γραφεία, στα οποία επί μήνες θα μπορούσαν να έχουν μεταφερθεί Υπηρεσίες είτε της Περιφέρειας είτε του Δημοσίου, οι οποίες πληρώνουν για ενοίκια ποσά που αν αθροιστούν ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι η Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας, είναι η Εφορία του υπουργείου Οικονομικών, είναι οι Υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, είναι η Διεύθυνση Δασών και το Δασαρχείο. Αυτές και άλλες Υπηρεσίες στεγάζονται σε πολυκατοικίες και άλλα κτίρια με ενοίκια πολλών χιλιάδων ευρώ.

Είναι σκανδαλώδες, μέσα σε αυτή την περίοδο που το Δημόσιο δεν έχει χρήματα για να καλύψει τις υποχρεώσεις του, να πληρώνονται σε ενοίκια τεράστια ποσά ενώ το ισόγειο, ο 1ος όροφος και ο μισός 3ος όροφος του Διοικητηρίου είναι κενοί.

Ό,τι δικαιολογία και αν επικαλεστεί η Περιφέρεια, όπως ότι δυσκολεύεται να βρει ανάδοχο για τη μετακόμιση ή ότι δεν μπορεί να διακοπεί σε συγκεκριμένες περιόδους η λειτουργία της μιας ή της άλλης Υπηρεσίας για να μεταφερθεί στο Διοικητήριο ώστε να μην διαταραχθεί η εξυπηρέτηση των πολιτών, δεν μπορεί να σταθεί. Ο Δήμος Καλαμάτας κατάφερε μέσα σε ελάχιστες ημέρες να μεταφέρει την Τεχνική Υπηρεσία ή την Πολεοδομία, που καθημερινά πρέπει να εξυπηρετούν δεκάδες μηχανικούς και πολίτες, ωστόσο μεγάλο πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε.

Τι συμβαίνει λοιπόν, γιατί δεν υπάρχει η αποφασιστικότητα που έδειξε ο Δήμος Καλαμάτας και ο δήμαρχος;
Στ.Μ.