Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 10:39

Στα καλύτερα όλου του κόσμου παγωτό από τη Ρόδο με φιστίκι από την Καλαμάτα!

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ» 
Το τρίτο καλύτερο παγωτό σε ολόκληρη την Ευρώπη και ένα από τα καλύτερα παγωτά σε ολόκληρο τον κόσμο αναδείχθηκε, ύστερα από διαγωνισμό που διάρκεσε τρία χρόνια, παγωτό του εργαστηρίου «Παλλάδιον», από τη Ρόδο, με φιστίκι από την Καλαμάτα! Ο παγκόσμιος διαγωνισμός “Gelato World Tour” ολοκληρώθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας. Ιδιοκτήτης του εργαστηρίου παγωτού «Παλλάδιον» είναι ο Δημήτρης Χαραλάμπους, ο οποίος, όπως μας είπε η σύζυγός του Σέβη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί της, ζήτησε από τον προμηθευτή του το καλύτερο φιστίκι που βγαίνει στην Ελλάδα ώστε να φτιάξει τη γεύση με την οποία θα συμμετείχε στον παγκόσμιο διαγωνισμό και εκείνος του έστειλε φιστίκι Καλαματιανό!...

Το παγωτό του εργαστηρίου «Παλλάδιον» προσφέρεται σε μαγαζί που λειτουργεί στην παλιά πόλη της Ρόδου, στην οδό Αριστοτέλους και, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μπορεί κάποιος να το δοκιμάσει σε άλλη περιοχή της χώρας γιατί ο όγκος της παραγωγής δεν είναι τέτοιος ώστε το παγωτό να στέλνεται και σε άλλες πόλεις.

Σύμφωνα με το εργαστήριο «Παλλάδιον», «ολοκληρώθηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας ο Μεγάλος Τελικός του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Παγωτού Gelato World Tour 8-10 Σεπτεμβρίου 2017.  Το εισιτήριο για τη συμμετοχή στον τελικό αυτό  κατάφεραν να έχουν οι 36 καλύτερες γεύσεις  από 20 μόνο χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χάρη στη γεύση και την ποιότητα του Εργαστήριου  Παγωτού «Παλλάδιον» που βρίσκεται στην Παλιά Πόλη της Ρόδου. Η διαδικασία του διαγωνισμού κράτησε 3 ολόκληρα χρόνια. Στη διάρκεια των 3 χρόνων, διαγωνίστηκαν 2000 gelato chefs από όλες τις χώρες του κόσμου. Αρχικά έγινε διαγωνισμός σε κάθε χώρα ξεχωριστά και στη συνέχεια σε κάθε ήπειρο με τη συμμετοχή των νικητών από κάθε χώρα.  Το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ, με το Δημήτρη Χαραλάμπους, διαγωνίστηκε αρχικά στην Ελλάδα όπου πήρε την πρώτη θέση και στη συνέχεια στην Ιταλία (Μπολόνια) όπου κατάφερε να πάρει την 3η θέση πανευρωπαϊκά, και μαζί το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Στον μεγάλο τελικό GELATO WORLD TOUR – GRAN FINALE, εκτός από την κριτική επιτροπή και τους δημοσιογράφους, ψήφισε και ο κόσμος που επισκέφθηκε το Πάρκο Φεντερίκο Φελίνι του Ρίμινι για να δοκιμάσει τα παγωτά και οι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για μια τεράστια διοργάνωση, στην οποία η συμμετοχή και μόνο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και μοναδική εμπειρία.

Το «Παλλάδιον» φορώντας τη φανέλα της εθνικής έδωσε το καλύτερο που μπορεί: ένα εκπληκτικό παγωτό με αγνά και φρέσκα υλικά από τον τόπο μας. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στο ΑΠΛΩΣ ΦΡΕΣΚΟ, την τοπική βιομηχανία γάλακτος της Ρόδου, χωρίς τη συνδρομή του οποίου θα ήταν πραγματικά αδύνατο να μεταφερθεί  το γάλα  και τα υπόλοιπα υλικά του παγωτού στο Ρίμινι.  To ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ συμμετείχε με τη γεύση «Φυστίκι Αράπικο με Αλμυρή Καραμέλα» (Salted Caramel Peanuts), με γάλα από τη Ρόδο (ΑΠΛΩΣ ΦΡΕΣΚΟ) και φυστίκι από την Καλαμάτα.

Το περίπτερο που παραχωρήθηκε για την Ελληνική συμμετοχή από τη διοργάνωση για την έκθεση του παγωτού,  έγινε πόλος έλξης χιλιάδων Ιταλών που επισκέφθηκαν το Πάρκο Φεντερίκο Φελίνι τις 3 ημέρες που κράτησε η εκδήλωση και δεκάδων δημοσιογράφων από όλες τις χώρες του κόσμου που κάλυψαν το γεγονός.  H προβολή ήταν τεράστια όχι μόνο για το ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ  αλλά και για το νησί της Ρόδου και για την Ελλάδα.  Η ανταπόκριση και η αγάπη του κόσμου ήταν συγκινητική. Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Παγωτού σε αυτόν τον τελικό ανακηρύχθηκε η Ιταλία, ενώ η συνολική κατάταξη για τη θέση που πήρε η Ελληνική συμμετοχή αναμένεται. Μόλις υπάρξει ενημέρωση θα δημοσιευθεί στη σελίδα https://www.facebook.com/GelatoPalladion.

Για την ώρα, δεν είναι λίγο να γνωρίζει όλος ο κόσμος με σιγουριά, ότι ένα από τα τρία καλύτερα παγωτά της Ευρώπης θα το βρει σε ένα μικρό εργαστήριο παγωτού στην Ελλάδα και μάλιστα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου!!!».