Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017 22:22

Μέσα στο Νέδοντα το Ανοιχτό Θέατρο της Καλαμάτας "για πολιτικούς λόγους"

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ 
Εγκρίθηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας και κατά πλειοψηφία, η διακήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου του Ανοιχτού Θεάτρου, το οποίο θα κατασκευαστεί στην κοίτη του Νέδοντα…, εκεί που μέχρι σήμερα λειτουργεί το Φυτώριο του Δήμου. Όπως τόνισε όμως ο επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος, το συγκεκριμένο έργο έχει προβλήματα, δεν υπάρχουν συγκεκριμένες μελέτες και αδειοδοτήσεις, ωστόσο τόσο η δημοτική αρχή όσο και η κυβέρνηση, όπως υπαινίχθηκε, βιάζονται να το προχωρήσουν «για διάφορους πολιτικούς λόγους». Με την αναφορά αυτή του Μιχάλη Αντωνόπουλου θα μπορούσε ενδεχομένως να συνδεθεί και η διάσπαση της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας για το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Φαββατάς ψήφισε λευκό, επαναλαμβάνοντας την αντίθεση της δημοτικής παράταξης για την κατασκευή του Ανοιχτού Θεάτρου στη συγκεκριμένη θέση, ενώ ο Σταμάτης Μπεχράκης, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισε υπέρ, σημειώνοντας ότι εφόσον η δημοτική αρχή διαβεβαιώνει ότι το έργο έχει όλα όσα χρειάζονται και εφόσον αυτό έχει επικυρωθεί και από την αρμόδια αρχή δεν μπορεί να μην υπερψηφίσει…

OIKONOMIKH-EPITROPH-14-09-17_-_Αντιγραφή.jpgΟ πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολλά χρόνια, ώστε να μπορούν να διοργανωθούν εκδηλώσεις και με μεγάλο κοινό αλλά και χωρίς τα προβλήματα και τις επικινδυνότητες που έχουν εντοπιστεί στο θέατρο του Κάστρου της πόλης. Ο Θανάσης Ηλιόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στη συνδρομή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, για την ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΣΠΑ με το ποσό του 1.000.000 ευρώ.

Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος από την πλευρά του ανέφερε ότι, σύμφωνα και με την πληροφόρηση που έχει από υπάλληλο που γνωρίζει, για το συγκεκριμένο έργο δεν υπάρχει περιβαλλοντική αδειοδότηση, δεν υπάρχει γεωτεχνική μελέτη, δεν υπάρχει οριοθέτηση του Νέδοντα. Πρόσθεσε ότι πάει να γίνει ένα έργο 1.000.000 ευρώ σε μια θέση με επικινδυνότητα για πλημμύρα και ότι όλα αυτά τα προβλήματα «θα τα βρούμε μπροστά μας».

Ο αρμόδιος για την Τεχνική Υπηρεσία αντιδήμαρχος, Δημήτρης Δημόπουλος, απάντησε ότι το έργο για να έχει πάρει άδεια δημοπράτησης σημαίνει ότι διαθέτει όλες τις άδειες και τις εγκρίσεις που ορίζει ο νόμος. Κάλεσε μάλιστα τον Μιχάλη Αντωνόπουλο να τον επισκεφθεί στο γραφείο του, προκειμένου να του δώσει ό,τι στοιχείο ζητάει.
Στ.Μ.