Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 13:22

"Γκρεμίζουμε κάτι λειτουργικό για να φτιάξουμε κάτι προσωρινό"

"Γκρεμίζουμε κάτι λειτουργικό για να φτιάξουμε κάτι προσωρινό"

ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΟΣ 6ΟΥ ΓΕΛ 
Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν διαφωνήσαμε για την στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου Καλαμάτας στο πρώην Πολυκλαδικό, υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου Γενικού Λυκείου και διευκρινίζει ότι η διαφωνία του Συλλόγου έχει να κάνει με την επιλογή για τη στέγαση του Ειδικού στην αίθουσα βιολογίας, η οποία χαρακτηρίζεται ως πρότυπη και τονίζεται ότι φτιάχτηκε με κόπο και χρήμα εθελοντών. Ο Σύλλογος σημειώνει ότι είναι άδικες οι κατηγορίες που του απευθύνθηκαν για ρατσιστική συμπεριφορά και ρωτάει γιατί αυτές οι κατηγορίες δεν απευθύνθηκαν νωρίτερα, σε εκείνους που πραγματικά αρνήθηκαν να στεγαστεί στο χώρο τους το Ειδικό Γυμνάσιο…  

Ειδικότερα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 6ου ΓΕΛ,  σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Καλωσορίζουμε το Ειδικό Γυμνάσιο και κλείνουμε τις πόρτες στους στρεψόδικους και λασπολόγους!», σημειώνει τα εξής:

«Μετά από αυτά που έγιναν και ακούστηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τοπικής εμβέλειας, όσο αφορά την στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου, οφείλουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Εδώ και δύο χρόνια περίπου αναζητείται χώρος στέγασης του Ειδικού Σχολείου από την δημοτική αρχή σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς της εκπαίδευσης, ο οποίος φυσικά θα πληρούσε τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από κανονισμούς και νόμους για την λειτουργία των σχολείων αυτών.

Υπήρξαν συνεχείς διαβουλεύσεις- όπως περιγράφεται σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο- με φορείς (Επιμελητήριο κ.λ.π.) που είχαν στην δικαιοδοσία τους κτίρια που υποθέτουμε πως πληρούσαν τις προδιαγραφές και οι οποίες τελικά δεν είχαν θετική κατάληξη λόγω της άρνησης των παραπάνω φορέων για την διάθεση των κτιρίων. Σαν επόμενη λύση η δημοτική αρχή, για κάποιο διάστημα, σχεδίαζε την μίσθωση κατάλληλου χώρου κάτι που δεν ευοδώθηκε για λόγους που δεν γνωρίζουμε.

Φτάνουμε λοιπόν στον φετινό Σεπτέμβριο λίγο πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου όπου οι αρμόδιοι φορείς αποφασίζουν τη στέγαση του Ειδικού Γυμνασίου στο χώρο του πρώην πολυκλαδικού.

Η θέση του συλλόγου μας είναι:

Ποτέ και σε καμία περίπτωση δεν διαφωνήσαμε για την στέγαση του Ειδικού στο σχολείο.

Διαφωνούμε κάθετα με την επιλογή του συγκεκριμένου χώρου, που είναι η αίθουσα βιολογίας.

Μία αίθουσα πρότυπο που κόστισε κόπο και χρήμα, τα οποία δεν διατέθηκαν από καμία κρατική αρχή. Στο σχολείο δεν υπάρχει άλλος παρόμοιος χώρος που να μπορέσει να στεγάσει το υλικό που υπάρχει εκεί και το αποτέλεσμα θα είναι να μοιρασθεί σε διαφορετικούς μικρότερους χώρους καθιστώντας πρακτικά δύσκολη έως αδύνατη τη χρήση του για την εκπαίδευση των μαθητών.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μία λογική που λέει ότι γκρεμίζουμε κάτι λειτουργικό και εύχρηστο για να φτιάξουμε κάτι άλλο, που εν κατακλείδι δεν ξέρουμε εάν στο άμεσο μέλλον (λόγω αύξησης των παιδιών) θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Αντικρούουμε τις όποιες κατηγορίες για ρατσισμό που ακούσθηκαν (από άτομα που ούτε τα ξέρουμε, ούτε καν μίλησαν μαζί μας), με την προσφορά πολλών από εμάς αποδεδειγμένα είτε μέσα από συλλογικότητες, είτε μέσα από το εκπαιδευτικό μας έργο σε παιδιά με ιδιαιτερότητες κάθε είδους, σε παιδιά με διαφορετικό χρώμα, σε παιδιά με διαφορετική γλώσσα. (Άραγε αυτοί που αρνήθηκαν πρωτύτερα την στέγαση του Ειδικού γιατί δεν κατηγορήθηκαν για τέτοιες συμπεριφορές);;;

Όσο αφορά αυτό που ειπώθηκε, ότι τα παιδιά μας φιλοξενούνται από ένα σχολείο που έχει την πολυτέλεια να διαθέτει πολλούς χώρους, υπενθυμίζουμε παράλληλα την ακαταλληλότητα πολλών από αυτούς, λόγω της ελλιπούς συντήρησης.

Επίσης υπενθυμίζουμε ότι στο χώρο του πρώην πολυκλαδικού, φιλοξενούνται 4 σχολεία:

6ο ΓΕΛ, 4ο ΕΠΑΛ, ΙΕΚ και ΣΔΕ. Με την προσθήκη του Ειδικού Γυμνασίου φτάνουμε τα 5.

Μπορεί κάποιους να ενοχλεί η παρουσία του Συλλόγου, να δημιουργεί ‘’αναστάτωση’’, εμείς όμως, με ή χωρίς γραφείο, θα είμαστε εκεί και θα αγωνιζόμαστε για το καλό των παιδιών και πάντα διαθέσιμοι σε οποιαδήποτε δημιουργική συζήτηση».