Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017 17:28

Επιχείρηση εκφοβισμού από τη δημοτική αρχή προς το Σωματείο της ΔΕΥΑΚ

ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! 
Ότι θα εκφοβήσει το Σωματείο και τους εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καλαμάτας νομίζει η δημοτική αρχή, που καλεί σε απολογία συνδικαλιστές για τις κινητοποιήσεις τους τον περασμένο Ιούνη, όταν σε όλη τη χώρα εργαζόμενοι στους Δήμους έκαναν καταλήψεις, απεργίες και βγήκαν στους δρόμους ώστε να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι στην καθαριότητα και άλλους τομείς που έχουν μείνει χωρίς μόνιμο προσωπικό. Σε απολογία έχουν κληθεί και για δηλώσεις που έχουν κάνει για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης και για αναφορές σχετικά με αυθαιρεσίες που απαξιώνουν τις επιχειρήσεις αυτές και την εργασία τους. Το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσηνίας προειδοποιεί τη δημοτική αρχή ότι ούτε εκφοβίζεται ούτε τρομοκρατείται και καλεί τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτή την προσπάθεια…

Ειδικότερα, στη σχετική ομόφωνη ανακοίνωση του Σωματείου καταγγέλλονται τα εξής: «Καταγγέλλουμε την προκλητική στάση της Δημοτικής αρχής, που επιχειρεί να τρομοκρατήσει το ΔΣ του Σωματείου μας εφαρμόζοντας μεθόδους που ξεπερνούν κάθε όριο. Συγκεκριμένα, επιμένουν να καλούν το Σωματείο, να απολογηθεί για τις δράσεις του στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν 20 - 22/6/2017, με αίτημα τη μονιμοποίηση των Συμβασιούχων Δήμου και ΔΕΥΑΚ. Μάλιστα έφθασαν στο σημείο να ζητούν να απολογηθούν ο Πρόεδρος κι ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου για δημόσιες δηλώσεις τους, σε συνέντευξη τύπου του σωματείου.

Η Δημοτική αρχή υλοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και μπροστά στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν κεφάλαιο – κυβέρνηση – κουαρτέτο με το νέο συνδικαλιστικό νόμο, θέλει να μεταβάλει σε πραγματικό κάτεργο το χώρο δουλειάς, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση.

Η ιστορία και η δράση του Σωματείου, με τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες του, έχει δείξει ότι δεν πτοείται από εκφοβισμούς και τρομοκρατίες και φυσικά δεν περιμένει την έγκριση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου. Η τακτική τους δεν μας ξενίζει, απεναντίας είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν και που απαιτούν το τσάκισμα των οποιονδήποτε δικαιωμάτων έχουν ακόμα απομείνει για τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Λογοδοτούμε μόνο στα μέλη του Σωματείου μας μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες και σε κανέναν άλλο. Λογοδοτούμε μόνο για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνεχίζουμε δυναμικά, τον αγώνα για μόνιμες προσλήψεις επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του Δήμου Καλαμάτας.

Καλούμε την εργατική τάξη του νομού, όλες τις μαζικές οργανώσεις του κινήματος να καταδικάσουν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, που ανοίγει το δρόμο για τη γενίκευση της αυθαιρεσίας και του εκφοβισμού των εργαζομένων».