Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 21:07

Επιβλήθηκε δικαιοσύνη: Οδηγός στα κρατητήρια επειδή δεν πλήρωσε διόδια…

φωτό από τηλεόραση "Μεσόγειος" φωτό από τηλεόραση "Μεσόγειος"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΛΑΕ 
Ποινή κράτησης 42 ημερών επέβαλε σήμερα το πταισματοδικείο της Καλαμάτας στον Στράτο Δασκαρόλη, επειδή πριν λίγα χρόνια ταξίδεψε στην Αθήνα χωρίς να πληρώσει διόδια. Νόμος είναι το δίκιο του παραχωρησιούχου… Και όποιος διαφωνεί μπορεί να ταξιδεύει από τη «σκοτώστρα» παλιά εθνική οδό…

Στον οδηγό στάλθηκαν εφτά κλήσεις των 200 ευρώ η κάθε μία, τις οποίες δεν δέχτηκε να παραλάβει. Ακολούθως κλήθηκε από την Τροχαία να παραδώσει τις πινακίδες και την άδεια κυκλοφορίας και επειδή δεν συμμορφώθηκε σήμερα δικάστηκε.

Η Λαϊκή Ενότητα σε καταγγελία της μιλάει για αναλγησία την ίδια ώρα που μεγαλοοφειλέτες προστατεύονται. Η καταγγελία έχει ως εξής: «Η Λ.Α.Ε. καταγγέλλει την αναλγησία και την υποκρισία της κυβέρνησης. Σήμερα στην Καλαμάτα καταδικάστηκε σε 42 ημέρες κράτηση ένας ακόμα πολίτης, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει το αντίτιμο για τη διέλευση των διοδίων. Την ώρα που οι μνημονιακές κυβερνήσεις ξεπουλούν τη χώρα και οι μεγαλοφειλέτες προστατεύονται, η αυστηρότητα της δικαιοσύνης εξαντλείται στο κυνήγι των απλών πολιτών.

Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη για άλλη μια φορά αποδεικνύονται τα θύματα των μνημονιακών νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Η Λ.Α.Ε. εκφράζει την αλληλεγγύη της την οποία εξέφρασε και έμπρακτα σήμερα στο δικαστήριο και δεσμεύεται να συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης».