Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2017 16:43

ΚΚΕ: Απαράδεκτη η απόφαση του Πταισματοδικείου, να σπάσει ο λαός την τρομοκρατία

ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ 
Ως απαράδεκτη καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ την απόφαση του δικαστηρίου για τη φυλάκιση οδηγού που δεν πλήρωσε τα διόδια στον αυτοκινητόδρομο. Το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια σειράς διώξεων απεργών και συνδικαλιστών και καλεί τους εργαζόμενους να οργανωθούν και συλλογικά να σπάσουν την τρομοκρατία και να ανατρέψουν τις αντιλαϊκές πολιτικές:

Ειδικότερα σε έγγραφο σχόλιό της η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ σημειώνει: «Το Πταισματοδικείο Καλαμάτας επέβαλε ποινή φυλάκισης σε Καλαματιανό, επειδή αρνήθηκε να πληρώσει πρόστιμο που του είχε επιβληθεί λόγω άρνησης πληρωμής διοδίων.

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση και την χαρακτηρίζει απαράδεκτη.

Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που όχι μόνο δεν αναιρεί του νόμους της ΝΔ που ποινικοποιούν την άρνηση πληρωμής διοδίων, αλλά τους εφαρμόζει.

Αυτό το περιστατικό προστίθεται σε μια σειρά διώξεων, μηνύσεων και καταδικαστικών αποφάσεων σε αγωνιστές, απεργούς, συνδικαλιστές, που είτε με κυβέρνηση ΝΔ, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζονται.

Αυτή είναι η "δίκαιη ανάπτυξη" που προπαγανδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Απαιτεί συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, χέρι - χέρι με την ένταση της καταστολής.

Ο λαός πρέπει σήμερα να οργανωθεί και μέσα από την συλλογική του πάλη να σπάσει την τρομοκρατία, διεκδικώντας την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του».