Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2017 10:41

Μήνυμα του Μανώλη Γλέζου για τον φυλακισμένο Στράτο Δασκαρόλη…

…ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΣΕ ΔΙΟΔΙΑ 
Την αλληλεγγύη του στον Πάνο Δασκαρόλη, ο οποίος κρατείται στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας εκτίοντας ποινή 42 ημερών επειδή δεν πλήρωσε διόδια, υπογραμμίζει σε μήνυμα του ο Μανώλης Γλέζος. Υπογραμμίζει ότι η πράξη του Πάνου Δασκαρόλη είναι «πράξη αξιοπρέπειας και πράξη βαθιά πολιτική», ενώ εκφράζει την απορία του εάν και ο σημερινός πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διέπραξε παρανομία όταν πρωτοστατούσε στο κίνημα των διοδίων, καθώς επίσης διατυπώνει τη θλίψη του επειδή κανένας κυβερνητικός βουλευτής δεν έχει απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση του Στράτου Δασκαρόλη και την κατάργηση των ποινών για τις κινητοποιήσεις στα διόδια…

Το μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, που καλεί στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μάρτη, έχει ως εξής: «Αγαπητοί και αγαπητές Μεσσήνιοι και Μεσσήνιες, Σας καλώ να συμμετάσχετε όλοι στη συγκέντρωση που οργανώνει την Πέμπτη στις 7 μ.μ. στην πλατεία 23ης Μαρτίου η Επιτροπή αλληλεγγύης στον Στράτο Δασκαρόλη.

 Εκφράζω την συμπαράσταση μου στον αγώνα του Στράτου Δασκαρόλη ο όποιος κρατείται άδικα και επί της ουσίας παράνομα για περισσότερο από μια εβδομάδα στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης της Καλαμάτας και ενώνω τη φωνή μου μαζί σας απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση του Στράτου αλλά και τη διαγραφή των απάνθρωπων προστίμων που εξαθλιώνουν έναν άνεργο συμπολίτη μας.

 Συγχρόνως εκφράζω την απορία μου απέναντι στον πρωθυπουργό, κατά πόσο έχει και ο ίδιος διαπράξει τις ίδιες παράνομες πράξεις με τον Στράτο Δασκαρόλη, όταν πρωτοστατούσε στο κίνημα των διοδίων.

 Θλίβομαι επίσης γιατί δεν βρέθηκε ούτε ένας κυβερνητικός βουλευτής να απαιτήσει από τη κυβέρνηση την απελευθέρωση του Στράτου και την κατάργηση των νόμων με τους οποίους καταδικάστηκε καθώς και των ποινών σε όλους όσους διώκονται για τις κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και τη μη πληρωμή διοδίων.

. Ο Στράτος διεκδίκησε το δικαίωμα του για ελεύθερη κυκλοφορία στις εθνικές οδούς που έχουν πληρωθεί από τον ελληνικό λαό μέσω των τελών κυκλοφορίας, των φόρων στα καύσιμα, στην αγορά του αυτοκινήτου και σε όλους αυτούς τους φόρους που το κράτος έχει επιβάλλει στη χρήση του αυτοκινήτου.

Η απόφαση τού Στράτου, να μη πληρώνει διόδια και να μη δεχτεί τον συμβιβασμό, είναι πράξη αξιοπρέπειας και πράξη βαθιά πολιτική.

Είμαι αλληλέγγυος στο Στράτο και σε κάθε δημοκράτη πατριώτη γιατί μόνο με τους αγώνες και τις θυσίες προχωράει η Ιστορία.

 Ζητώ μαζί σας

1)      Άμεση αποφυλάκιση του Στράτου Δασκαρόλη χωρίς όρους

και προϋποθέσεις

2)      Να σταματήσουν οι διώξεις και να καταργηθούν οι ποινές σε όσους διώκονται για μη πληρωμή διοδίων.

3)      Να καταργηθούν τα διόδια».