Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 12:03

Οι ενοικιαστές υπόλογοι για τους απλήρωτους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

ΑΠΟ ΧΡΕΟΣ 300 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΝΕΡΟ 
Τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΥΑΚ αντιμετωπίζει ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό που καταλογίζει στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων, γραφείων και καταστημάτων το «φέσι» που αφήνουν οι ενοικιαστές τους, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Βεργόπουλος. Επιπλέον επιβεβαίωσε και τις υπόλοιπες πληροφορίες που δημοσιεύσαμε τη Δευτέρα, ότι δηλαδή αυξάνεται το όριο του οφειλόμενου ποσού προς τη ΔΕΥΑΚ για τη διακοπή της υδροδότησης, ότι προσφέρεται έκπτωση 12% στην αξία του νερού για όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ενώ ανακοίνωσε και ευνοϊκές ρυθμίσεις προς τους οφειλέτες…

VERGOPOULOS-DHMHT-11-08-17.jpgΣε ό,τι αφορά το σε ποιον θα καταλογίζεται η οφειλή από τους απλήρωτους λογαριασμούς ο Δημήτρης Βεργόπουλος είπε ότι στο εξής μπορούν να προσέρχονται στην επιχείρηση οι ιδιοκτήτες με τους ενοικιαστές, ώστε οι δεύτεροι να υπογράφουν μια υπεύθυνη δήλωση με την οποία θα αναλαμβάνουν την ευθύνη για τυχόν οφειλές προς τη ΔΕΥΑΚ. Σχετικά με τις νέες συνδέσεις ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ είπε ότι ουσιαστικά θα υπογράφονται δύο συμβόλαια, ένα με τον ιδιοκτήτη για την παροχή του υδρομέτρου και ένα με τον ενοικιαστή για τη χρήση του νερού.

Για την έκπτωση στην αξία του νερού, ύψους 12%, ο κ. Βεργόπουλος είπε ότι αυτή θα προσφέρεται σε όσους πληρώνουν εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς, ως επιβράβευση αλλά και ως κίνητρο προς εκείνους που καθυστερούν την πληρωμή. Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ σημείωσε ότι με την έκπτωση η ωφέλεια για τους καταναλωτές στο σύνολο του κάθε λογαριασμού έχει υπολογιστεί στο ποσοστό του 3% περίπου. Επίσης είπε ότι περίπου 65.000 καταναλωτές είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την Επιχείρηση, ταυτόχρονα όμως η ΔΕΥΑΚ έχει λαμβάνειν από απλήρωτους λογαριασμούς ποσό περίπου 7.000.000 ευρώ!

Σε ό,τι αφορά τις διακοπές της υδροδότησης λόγω οφειλών ο κ. Βεργόπουλος ανακοίνωσε ότι αυτές θα ξεκινήσουν από το τέλος της χρονιάς ή τις αρχές της επόμενης και κάθε οριστικής διακοπής θα προηγούνται τρεις προσωρινές. Η υδροδότηση θα διακόπτεται, συνέχισε, σε όσα νοικοκυριά έχουν οφειλή από 300 ευρώ και πάνω (μέχρι τώρα το όριο ήταν 150 ευρώ) ή έξι απλήρωτους λογαριασμούς και σε όσες επιχειρήσεις έχουν οφειλή από 600 ευρώ και πάνω ή τρεις απλήρωτους λογαριασμούς.

Σχετικά με τη ρύθμιση των οφειλών ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτές με πολύ χαμηλό εισόδημα θα μπορούν να ρυθμίσουν το χρέος τους καταβάλλοντας 30 ευρώ από την οφειλή τους ως προκαταβολή και το υπόλοιπο ποσό σε 12 δόσεις, με διαγραφή των προσαυξήσεων. Επιπλέον, όσοι είναι δικαιούχοι του κοινωνικού εισοδήματος αλληλεγγύης θα δίνουν προκαταβολή 15 ευρώ και θα δικαιούνται 24 δόσεις.
Στ.Μ.