Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2017 22:53

Νίκας: "Οι αθίγγανοι δεν μπορεί να έχουνε προνομιακή μεταχείριση σε αυτόν τον τόπο"…

Νίκας: "Οι αθίγγανοι δεν μπορεί να έχουνε προνομιακή μεταχείριση σε αυτόν τον τόπο"…

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΠΟΛΥΚΛΑΔΙΚΟ 
Ότι η αστυνομία αντιμετωπίζει με επιείκεια τους τσιγγάνους, υποστήριξε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι τα έκαναν «γυαλιά καρφιά» στο Πολυκλαδικό, αν και οι βανδαλισμοί δεν φαίνεται να είναι τόσο μεγάλοι όσο τους περιέγραψε. Ο κ. Νίκας τόνισε ότι για τις ζημιές υποβλήθηκε μήνυση, ενώ με έμμεσο τρόπο επανέφερε το αίτημα την παραχώρηση στο Δήμο του οικοπέδου που έχουν καταλάβει οι τσιγγάνοι, το οποίο ανήκει στο υπουργείο Εργασίας…

«Υπήρξε εισβολή κατ’ επανάληψη αθιγγάνων μέσα στο Πολυκλαδικό και τα έκαναν γυαλιά καρφιά» δήλωσε ο δήμαρχος και συνέχισε: «κατέστρεψαν διάφορα στοιχεία τα οποία με πολύ κόπο τα είχαμε κατασκευάσει, εννοώ προβολείς, λάμπες, στέγαστρα, φράγματα. Μια συμπεριφορά χωρίς προηγούμενο. Φυσικά ο Δήμος υπέβαλε μήνυση κατ’  αγνώστων και η δημόσια έκκλησή μου είναι η αστυνομία να αντιμετωπίσει όλους μας με τα ίδια μέτρα και τα ίδια σταθμά. Οι αθίγγανοι δεν μπορεί να έχουνε προνομιακή μεταχείριση σε αυτό τον τόπο. Διότι αυτό συμβαίνει δυστυχώς».

Σε ό,τι αφορά το χώρο που έχουν καταλάβει οι τσιγγάνοι ο δήμαρχος είπε: «Είναι εγκατεστημένοι σε ένα κρατικό οικόπεδο, στην περιοχή της Αγίας Τριάδος. Προσέξτε, σε κρατικό οικόπεδο είναι εγκατεστημένοι», ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών του τόνισε: «Είναι στο κρατικό οικόπεδο και προστατεύονται, χρόνια. Το ζήτησα το οικόπεδο αυτό να το πάρει ο Δήμος, δεν μου το έδωσαν, αλλεπάλληλες κυβερνήσεις».

Ο δήμαρχος ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του για το θέμα σημείωσε: «Με την αστυνομία έχουμε συνεννοηθεί να υπάρξει περισσότερη επίβλεψη και βεβαίως προσφεύγουμε και στη δικαιοσύνη εναντίον όλων αυτών που θεωρούν ότι πρέπει να ξοδεύουν το χρόνο τους καταστρέφοντας ό,τι βρίσκουν μπροστά τους. Δεν πρέπει να υπάρχει ανοχή για κανέναν. Στήριξη ναι, κοινωνική πολιτική ναι, βοήθεια ναι, αλλά απέναντι στην αντικοινωνική συμπεριφορά και την καταστροφή πρέπει να είμαστε απολύτως κάθετοι».
Στ.Μ.

POLYKLADIKO-SIDHROFRAXTO-10-10-17.jpg