Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 22:26

Σε 20 ημέρες οι διαγωνισμοί για τους υπόγειους κάδους και τη Φαρών

Σε 20 ημέρες οι διαγωνισμοί για τους υπόγειους κάδους και τη Φαρών

ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Στις 7 Αυγούστου θα γίνουν οι διαγωνισμοί για την κατασκευή 131 υπόγειων κάδων (πηγάδια) στην Καλαμάτα, καθώς και για την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου της Φαρών και της Πλάτωνος, με σκοπό τη σύνδεση του λιμανιού με την κεντρική πλατεία παρακάμπτοντας (!) το Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων. Η απόφαση λήφθηκε το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου όμως σημειώθηκε ένας νέος γύρος έντασης, για το θέμα των υπόγειων κάδων, σε συνέχεια της χθεσινής κόντρας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το έργο των 131 κάδων εντάχθηκε στο Πράσινο Ταμείο, με χρηματοδότηση 760.000 ευρώ. Πρέπει να έχει ολοκληρωθεί οπωσδήποτε μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, γι’ αυτό και η δημοτική αρχή προχωράει με κατεπείγουσες διαδικασίες.
Ωστόσο η δημοτική αρχή δεν φροντίζει να ενημερώσει τις παρατάξεις της μειοψηφίας, που αντιδρούν έντονα. Ιδιαίτερα οξύς ήταν σήμερα ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Νίκος Φωτέας, που υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή τον προσβάλει με την παντελή αδιαφορία της να τον ενημερώσει. Τόνισε ότι του παρουσιάστηκε ένα «κουρελόχαρτο» με βάσει του οποίου του ζητήθηκε να υπερψηφίσει τη μελέτη και τη διακήρυξη του έργου, ενώ μίλησε για νοοτροπία «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» που διακρίνει τη δημοτική αρχή. Έτσι λοιπόν καταψήφισε, ενώ ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ψήφισε λευκό, μιλώντας επίσης για απαράδεκτες διαδικασίες.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος, Παναγιώτα Ντίνα, τόνισε ότι από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν υπάρχει καμία διάθεση απαξίας των μειοψηφιών, ωστόσο σημείωσε ότι τα χρονικά περιθώρια είναι τόσο ασφυκτικά που δεν δίνουν την ευχέρεια της ενημέρωσης τόσο των μειοψηφιών όσο και των συμβούλων της πλειοψηφίας.
Όσον αφορά το έργο της διαπλάτυνσης του πεζοδρομίου της Φαρών, τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής κλήθηκαν να εγκρίνουν τη διακήρυξη του έργου χωρίς όμως να τους παρουσιαστεί η διακήρυξη αυτή…! Το έργο βγαίνει σε δημοπρασία με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ.
Στ.Μ.