Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 23:05

Η Κοζομπόλη στα εγκαίνια Αγροτικού Τμήματος Γυναικείων Φυλακών

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ 
Η ζωή των κρατουμένων στις φυλακές αλλάζει, με διάφορες δραστηριότητες που έχουν εισαχθεί στο σωφρονιστικό σύστημα την τελευταία τριετία, είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία και πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής για το Σωφρονιστικό Σύστημα και τις Λοιπές Δομές Εγκλεισμού Κρατουμένων, Γιώτα Κοζομπόλη, η οποία εκπροσώπησε τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, στα εγκαίνια του Αγροτικού Τμήματος του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας…

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε δελτίο Τύπου του γραφείου της βουλευτίνας, «στα θετικά αποτελέσματα των αγροτικών φυλακών στη μετέπειτα ζωή των κρατουμένων αναφέρθηκε η Πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα και τις λοιπές δομές εγκλεισμού κρατουμένων, κυρία Παναγιώτα Κοζομπόλη-Αμανατίδη, που εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση,  στα σημερινά εγκαίνια του Αγροτικού Τμήματος του Καταστήματος Κράτησης Γυναικών στον Ελαιώνα Θήβας.

«Οι αγροτικές φυλακές είναι ένα στάδιο ανάμεσα στην ‘‘κλειστή’’ φυλακή και στην ελευθερία. Είναι ένα σκαλί πριν την αποφυλάκιση. Οι κρατούμενες θα μάθουν μια παραγωγική, βιοποριστική δραστηριότητα, θα γίνουν μέλη μιας παραγωγικής αλυσίδας. Και η εργασία, όχι η καταναγκαστική, θα λειτουργήσει ευεργετικά πάνω τους» τόνισε στον χαιρετισμό της η κυρία Κοζομπόλη-Αμανατίδη.

Σημείωσε ακόμη ότι το Αγροτικό Τμήμα των Γυναικείων Φυλακών Ελαιώνα Θήβας, που έχει χωρητικότητα 30 κρατουμένων και τίθεται ήδη σε λειτουργία, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την πολύτιμη επιστημονική συνεισφορά του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Την τελευταία τριετία, τόνισε η κυρία Κοζομπόλη-Αμανατίδη, είμαστε μάρτυρες μιας προσπάθειας όπου η έκτιση της ποινής συνδυάζεται με πλήθος δραστηριοτήτων: εκπαιδευτικά προγράμματα, εργασία, κατάρτιση, πολιτιστικές δραστηριότητες. Η προσπάθεια αυτή, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής στενότητας, αποδίδει καρπούς».