Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 13:15

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου για την απόλυση προέδρου Συνδικάτου από ξενοδοχείο

Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου για την απόλυση προέδρου Συνδικάτου από ξενοδοχείο

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Την άμεση ανάκληση της απόλυσης της εργαζόμενης και προέδρου του Συνδικάτου εργαζομένων στον επισιτισμό και τον τουρισμό, από το ξενοδοχείο «HorizonBlue» στην παραλία της Καλαμάτας, ζητάει και το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, που υπογραμμίζει ότι η απόλυση αυτή αποτελεί παράνομη και αντεργατική ενέργεια, ενώ σημειώνει ότι ο κλάδος των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων σημειώνει συνεχή ανάπτυξη και αύξηση της κερδοφορίας…

Ειδικότερα σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, που υπογράφεται από τον πρόεδρο και τον γραμματέα του, Σωτήρη Τσώνη και Γιώργο Κανέλη αντίστοιχα, σημειώνονται τα εξής: «Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας καταδικάζει, την παράνομη και αντεργατική ενέργεια  της εταιρείας «HORIZON BLU» ,η οποία  προχώρησε  στην απόλυση της Προέδρου της προσωρινής διοίκησης του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ».

Η  συγκεκριμένη απόλυση αποτελεί παραβίαση της Ελληνικής νομοθεσίας ( Ν. 1264/1982 άρθρο 14 παραγ. 5) και επιβάλλεται να ανακληθεί άμεσα.

Σε έναν  κλάδο όπως αυτό  του τουριστικού τομέα που χαρακτηρίζεται από συνεχή ανάπτυξη, από αύξηση της κερδοφορίας που βασίζεται και στις  προσπάθειες των εργαζομένων είναι απαράδεκτο να έχουμε τέτοια φαινόμενα.

Ζητούμε, την άμεση ανάκληση της απόλυσης για να δοθεί οριστικό τέλος  στην αντικείμενη  της εργατικής νομοθεσίας συμπεριφορά της επιχείρησης.

Σε διαφορετική περίπτωση, καλούμε την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας».