Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012 19:05

Η ΔΗΜΑΡ συγκροτεί κομματικές οργανώσεις και προετοιμάζεται για το 2014

Η ΔΗΜΑΡ συγκροτεί κομματικές οργανώσεις και προετοιμάζεται για το 2014

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Διαδικασίες για τη δημιουργία κομματικών δομών ανά νομό και Περιφέρεια, ξεκινάει η Δημοκρατική Αριστερά. Το κόμμα του Φώτη Κουβέλη θεωρεί ότι οι κομματικές οργανώσεις έχουν να διαδραματίσουν πολύ σημαντικό ρόλο εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2012, στις οποίες η ΔΗΜΑΡ φιλοδοξεί να έχει ισχυρή παρέμβαση. Αυτά συζητήθηκαν στη κομματική σύσκεψη που έγινε χθες στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ, «οι πρόσφατες εκλογές επιβεβαίωσαν σε μεγάλο βαθμό το δέσιμο της ΔΗΜΑΡ με την ελληνική κοινωνία, αφού σε δύο συνεχόμενες εκλογές τα ποσοστά της ξεπέρασαν το 6% και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της χώρας μας και το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές στις 17 Ιούνη ήταν ψήφος επιλογής» ήταν η κοινή διαπίστωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ Πελοποννήσου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Τρίπολη, παρουσία του μέλους της Ε.Ε Χρήστου Μαυροκεφαλίδη και του Γραμματέα Πελοποννήσου και μέλους της Κ.Ε. Μπάμπη Βακαλόπουλου.
Κοινή εκτίμηση όλων ήταν ότι το ποσοστό της ΔΗΜΑΡ στην Πελοπόννησο, παρά τα προβλήματα που είχε, δείχνει ότι η ΔΗΜΑΡ στο επόμενο διάστημα μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή μας αλλά και στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε στα πλαίσια της οργανωτικής ανασυγκρότησης του κόμματος τον Σεπτέμβριο να γίνουν 
Νομαρχιακές Συνελεύσεις σε όλη την Πελοπόννησο και να εκλέξουν Νομαρχιακές Επιτροπές και τον Οκτώβριο να πραγματοποιηθεί η Παμπελοποννησιακή Συνδιάσκεψη, που θα εκλέξει το Συμβούλιο Περιοχής αλλά και θα διαμορφώσει τις προτάσεις της ΔΗΜΑΡ για την περιοχή της Πελοποννήσου.
Για την διαμόρφωση του προγράμματος συστήθηκαν επιτροπές που μέχρι το Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχουν καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις».