Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2017 13:12

Μέγαρο Χορού: Έληξε η παράταση της παράτασης στην παράταση της αναδόχου…

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ Δ.Σ.;
Τρεις συνεδριάσεις έχει αυτή την εβδομάδα το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, δύο την Τετάρτη και μία την Πέμπτη. Όμως σε καμία από αυτές δεν υπάρχει θέμα για το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Στις 10 του Νοέμβρη έληξε η παράταση της παράτασης στην παράταση… της έκπτωσης της αναδόχου κοινοπραξίας…


Η έκπτωση της κοινοπραξίας στην οποία έχει ανατεθεί η μελέτη και κατασκευή του Μεγάρου Χορού έχει καταντήσει αστείο ανέκδοτο, παρότι αφορά έργο που μέχρι τώρα έχει κοστίσει περίπου 13.000.000 ευρώ και που ξεκίνησε πριν από ενιά χρόνια σχεδόν.
Το θέμα της έκπτωσης λόγω τεχνικών «παραλείψεων και ελαττωμάτων» επανέρχεται, αποσύρεται ή παρατείνεται επί χρόνια. Τελευταία φορά ήταν στις 12 Οκτώβρη 2017, όταν το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας αποφάσισε κατά πλειοψηφία να δώσει άλλη μια παράταση, μέχρι τις 10/11/2017, στην ανάδοχο κοινοπραξία, προκειμένου να αποκαταστήσει τα προβλήματα που έχουν πιστοποιηθεί στο έργο και να μην οριστικοποιηθεί η έκπτωσή της.
Σε αυτή τη συνεδρίαση ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, επιχειρηματολόγησε κατά της έκπτωσης σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Να τους κάνουμε έκπτωτους; Γίνεται έκπτωτος; Ακούστε. Γίνεται, μπορούμε να τον κάνουμε. Έχει ολοκληρώσει αντικειμενικά, πιστοποιημένα το 97% του έργου. Σε ποιο δικαστήριο θα πας με ολοκληρωμένο το 97% του έργου και πράγματι θα πας με ισχυρά επιχειρήματα για να κερδίσεις μία διαδικασία που θα είναι μακρόχρονη; Με την έκπτωση πότε θα τελειώναμε; Μετά από 3-4 χρόνια. Αν θα τελειώναμε. Ξέρετε πόσα έργα είναι μισά στην Ελλάδα, σε κάθε περιφέρεια και σχεδόν σε κάθε δήμο, από τις διενέξεις οι οποίες υπάρχουν, ιδιαίτερα σε δικαστικό επίπεδο; Πόσα έργα είναι κολλημένα, με πολύ μεγαλύτερη σημασία από αυτή που έχει το Μέγαρο Χορού; Κακά τα ψέματα, δεν έχουμε καμία άλλη λύση. Να τον κάνουμε λέει τώρα έκπτωτο. Σας βάζω ένα βασικό ερώτημα: Δουλεύει ή δεν δουλεύει; Προσπαθεί ή δεν προσπαθεί στο χρόνο τον οποίο του δώσαμε; Κάνει ότι είναι δυνατόν ή δεν κάνει αυτή τη στιγμή; Εγώ έχω πιστοποίηση από παντού και όσες φορές πήγα να δω και μακροσκοπικά ότι μπορώ να δω και να καταλάβω, είδα μέσα συνεργεία και δούλευαν. Να πεις «ρε παιδί μου ότι δεν προσπάθησε, μας κορόιδεψε, έφαγε έτσι τις 40 ημέρες, 2 μήνες, δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, τίποτα», να κουβεντιάσουμε σε μία βάση να σηκωθεί να φύγει. Τώρα που το 97% έχει φτάσει στο 99% σχεδόν του έργου, το αποτέλεσμα ποιο θα είναι; Μα θα το πει η εταιρεία πιστοποίησης. Δεν πρόκειται να παραληφθεί κανένα έργο αν η εταιρεία πιστοποίησης, η οποία είναι γερμανική, δεν βεβαιώσει ότι αυτά που λέει εν πάση περιπτώσει η μελέτη - κατασκευή και αυτό ήταν πρωτοφανές για τον Δήμο μας, «εντάξει», αν δεν το πιστοποιήσει, δεν πρόκειται να παραληφθεί αυτό από κανέναν».
Στ.Μ.

Πολυμέσα

Miltos Gotsis να το δώσουν σε νονό της νύχτας, Αυτός ξέρει πως θα το δουλέψει μια χαρά