Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 22:36

Υποψήφιος για το Επιμελητήριο σε νέα λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

Υποψήφιος για το Επιμελητήριο σε νέα λίστα της ΑΑΔΕ με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ
Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) δημοσιοποίησε νέα λίστα με τα ονόματα 8.900 φυσικών προσώπων και 14.083 νομικών προσώπων που χρωστούν μεγάλα ποσά στο Ελληνικό Δημόσιο ή σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης. Στη λίστα με τα φυσικά πρόσωπα περιλαμβάνεται και υποψήφιος για το Επιμελητήριο που, σύμφωνα πάντα με την ΑΑΔΕ, οφείλει 3.723.484,61 ευρώ…

Όπως σημειώνει η Ανεξάρτητη Αρχή στο έγγραφο με τη λίστα των οφειλετών που δημοσιοποίησε, πρόκειται για φυσικά πρόσωπα με:

«α) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή προς το Δημόσιο ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από τα πληροφοριακά συστήματα Φορολογίας (TAXIS) και Τελωνείων (ICISnet).

β) βασική ληξιπρόθεσμη οφειλή από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης προς τον Ε.Φ.Κ.Α. ανά φυσικό πρόσωπο που υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ και η καταβολή της καθυστερεί για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους κατά την ημερομηνία άντλησης των στοιχείων αυτών από το πληροφοριακό σύστημα (ΟΠΣ/ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.).

Διευκρινίζουμε τα εξής:

Τα στοιχεία της κατάστασης αντλήθηκαν με βάση τα οριζόμενα στο αρθρ. 2 της ΠΟΛ.1158/2017 με ημερομηνία εξαγωγής τις 24/11/2017. Οι οφειλές προς το Δημόσιο, αφορούν ληξιπρόθεσμες δόσεις οφειλών εκτός ρύθμισης, με ημερομηνία λήξης έως τις 24/11/2016, με προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής έως τις 24/11/2017. Οι οφειλές προς τον Ε.Φ.Κ.Α., αφορούν ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές οφειλές εκτός ρύθμισης χρονικών περιόδων 11/2016 και προγενέστερα».

Για να δείτε τη λίστα της ΑΑΔΕ με τα φυσικά πρόσωπα πατήστε ΕΔΩ