Παρασκευή, 05 Ιανουαρίου 2018 17:11

Προσπαθεί ο δήμαρχος να επισπευσθεί η ιδιωτικοποίηση αεροδρομίου-λιμανιού

ΝΕΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥΣ
Συνεχίζεται από το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, η προσπάθεια επίσπευσης των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση, με τη μέθοδο της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, του αεροδρομίου και του λιμανιού της Καλαμάτας. Και αυτό ενώ κυβέρνηση και κυβερνών κόμμα στέλνουν αντιφατικά μηνύματα, με τη μεν κυβέρνηση να μιλά για μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον για το αεροδρόμιο, ενώ το κόμμα, σε επίσημη ανακοίνωσή του έχει αναφέρει ότι η αναβάθμιση και αξιοποίηση του αεροδρομίου θα γίνει με εθνικούς πόρους (;)…

Σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, συναντήθηκε και συζήτησε τα θέματα αυτά με τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιο Πιτσιόρλα. Αργότερα η δημοτική αρχή έκανε την εξής ανακοίνωση: «Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας και ανάπτυξης του αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και του λιμένα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Σχετικά με το λιμάνι και τις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν, ο Δήμαρχος την επόμενη εβδομάδα θα μεταβεί εκ νέου στην Αθήνα και θα συναντηθεί με τον Ειδικό Γραμματέα ΣΔΙΤ Νικόλαο Μαντζούφα.

Για το αεροδρόμιο, ως ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα της Ευρώπης, υπάρχει μεγάλο επιχειρηματικό ενδιαφέρον. Στο προσεχές τρίμηνο, η Κυβέρνηση θα εκφράσει τη θέση της για το θέμα του αερολιμένα.

Για αμφότερα τα θέματα, με πρώτο τη λειτουργία και την ανάπτυξη του λιμανιού, θα υπάρξει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων φορέων, και έκφραση άποψης».