Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 13:42

Νίκας στον υπουργό Οικονομίας: Τους φόρους, μείωση των φόρων…

Δήμος Παπαδημητρίου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Νίκας Δήμος Παπαδημητρίου, Γιώργος Κατρούγκαλος, Παναγιώτης Νίκας

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ
Τη μείωση των φόρων ζήτησε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, όταν ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δήμος Παπαδημητρίου, οποίος τον επισκέφθηκε το πρωί με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον ενημέρωνε για την πορεία ανάκαμψης που όπως είπε ακολουθεί η ελληνική οικονομία. Ο υπουργός με τον αναπληρωτή υπουργό και το δήμαρχο Καλαμάτας εγκαινίασαν το Γραφείο Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών, στο ισόγειο του δημαρχείου της Αριστομένους…

Ο υπουργός Οικονομίας απάντησε το δήμαρχο ότι ήδη ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων για το 2019, ενώ ανέφερε ότι για την περίοδο από το 2020 και μετά ο σχεδιασμός της κυβέρνησης προβλέπει αναδιάρθρωση του ΕΝΦΙΑ και ανάλογα με τις δυνατότητες κάποιες αλλαγές στον ΦΠΑ.

Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Καλαμάτα, παρουσιάζοντας και πάλι μια ιδανική εικόνα μιας πόλης που αναπτύσσεται και έχει εξαιρετικές προοπτικές, όπως τόνισε. Του προσέφερε επίσης το γλυπτό έργο που προσφέρει σε κάθε υψηλό θεσμικό πρόσωπο που τον επισκέπτεται, τον ριζωμένο σταυρό του γένους των Ελλήνων.

Από την πλευρά του ο υπουργός ανέφερε ότι η κατάσταση της εθνικής οικονομίας ακολουθεί πορεία ανάκαμψης από το 2017, τονίζοντας ότι, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα σημειώθηκε ανάπτυξη της οικονομίας. Μίλησε για την αύξηση των εξαγωγών, την μεγέθυνση του τουρισμού, τη βελτίωση των πωλήσεων στο λιανεμπόριο και τόνισε ότι αυτά τα θετικά στοιχεία τα ενστερνίζονται τόσο η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών και Εμπόρων όσο και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανικών.
Στ.Μ.