Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 09:47

Κορίνα Κρέτσου: Από τους καλύτερους υπουργούς στην Ευρώπη ο Αλέξης Χαρίτσης

ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.
Ένας από τους καλύτερους υπουργούς με τους οποίους συνεργάζεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο Αλέξης Χαρίτσης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, δήλωσε σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Περιφερειακή Πολιτική. Υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί η οικονομική ζωή και η ζωή των πολιτών…

Ειδικότερα το πρακτορείο ειδήσεων σημειώνει: «Η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών. Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία». Η Ευρωπαία επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου δεν κρύβει την αισιοδοξία της για την πορεία της Ελλάδας. Το Αθηναικό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνάντησε την Κορίνα Κρέτσου στο Στρασβούργο, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου. Είχε μόλις ολοκληρωθεί η συζήτηση για τη συμβολή των διαρθρωτικών ταμείων της Ευρωπαικής Ενωσης στην ελληνική οικονομία και η Ρουμάνα επίτροπος δεν έκρυβε την ικανοποίησή της.

«Πρώτα από όλα πιστεύω πως είναι σημαντικό να μεταφέρω ένα μήνυμα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στηρίζει πάντα τον ελληνικό λαό. Ξέρουμε πολύ καλά ότι πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές και γι' αυτό το 2015 αποφασίσαμε να λάβουμε μια σειρά μέτρων. Χάρη σε αυτά τα μέτρα, σήμερα μπορούμε να πούμε ότι η Ελλάδα βελτίωσε την οικονομική ζωή και επίσης τη ζωή των πολιτών. Ήταν η πρώτη χώρα στην πλήρη απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων μεταξύ 2007-2013 και σήμερα πιστεύω ότι είμαστε σε καλή πορεία» είπε η Κορίνα Κρέτσου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Αν και πολύ κουρασμένη -ήταν σχεδόν 11 το βράδυ που τελείωσε η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου -η 50χρονη Επίτροπος από τη Ρουμανία είχε πολλά να προτείνει για την Ελλάδα: «θα πρέπει να βελτιώσουμε τη διοικητική ικανότητα, να δουλέψουμε μαζί να ολοκληρώσουμε ημιτελή έργα και να προχωρήσουμε στην υλοποίηση νέων έργων. Υπάρχει ένα πρόβλημα σε ό,τι αφορά στην πολυπλοκότητα των νόμων, η απλοποίηση είναι το κλειδί. Δουλεύουμε με την ελληνική κυβέρνηση και τις Περιφέρειες για να βελτιώσουμε την απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων, καθώς η Ελλάδα είναι μια χώρα που τα διαρθρωτικά ταμεία διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Κορίνα Κρέτσου έχει επισκεφθεί αρκετές φορές τη χώρα μας από τότε που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της Περιφερειακής Πολιτικής στην Επιτροπή Γιούνκερ. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τι δεν έγινε αλλά και τι έγινε. Η γνώμη της είναι συνεπώς σεβαστή: «Τα τελευταία χρόνια βελτιώθηκαν πολλά πράγματα στην Ελλάδα, αλλά πολλά παραμένουν να υλοποιηθούν. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι, υπάρχουν σημάδια από την αρχή του τρέχοντος έτους για την ελληνική κυβέρνηση. Είμαι αισιόδοξη και εύχομαι στην κυβέρνηση καλή τύχη» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Ευρωπαία Επίτροπος σημειώνει ότι συνεργάστηκε τα τελευταία χρόνια πολύ καλά με τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση .«Δουλεύουμε πολύ καλά. Είναι ένας καλός τεχνοκράτης. Εξαιρετικός ως υπουργός Ευρωπαϊκών Κονδυλίων. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να δουλεύω με κάποιον που ξέρεις τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και κανόνες και να τους προσαρμόζει στην χώρα του. Δουλεύω με πολλούς υπουργούς στην ΕΕ και μπορώ να πω ότι είναι ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη».