Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 00:58

Εκπληκτικό: Μοίρασαν 7,5 εκατομμύρια χωρίς να ξέρουν που τα μοίρασαν!...

Εκπληκτικό: Μοίρασαν 7,5 εκατομμύρια χωρίς να ξέρουν που τα μοίρασαν!...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ακόμη και τους βουλευτές, που καλούνται να ψηφίσουν τα μνημόνια χωρίς να έχουν προλάβει να τα διαβάσουν, ξεπέρασαν χθες τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας. Ψήφισαν την κατανομή 7,5 εκατομμυρίων ευρώ σε έργα, χωρίς όμως να έχουν προλάβει προηγουμένως να διαβάσουν πως ακριβώς κατανέμεται αυτό το πολύ μεγάλο ποσό, γιατί η εισήγηση έφτασε από τις υπηρεσίες λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση…

Εκείνος που αντέδρασε έντονα για αυτή τη απαράδεκτη άψε σβήσε διαδικασία ήταν ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος. Ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Θανάσης Ηλιόπουλος, του απάντησε ότι δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς γιατί η εισήγηση έφτασε την τελευταία στιγμή και έπρεπε οπωσδήποτε να περάσει χθες από την Επιτροπή ώστε την Πέμπτη να περάσει και από το Δημοτικό Συμβούλιο, όπου εκεί θα έχουν προλάβει να διαβάσουν το πώς κατανέμονται τα χρήματα οι δημοτικοί σύμβουλοι που ενδιαφέρονται να τοποθετηθούν σχετικά.

Εκείνο πάντως στο οποίο επέμεινε ο αντιδήμαρχος κ. Ηλιόπουλος είναι ότι αυτά τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ που μπαίνουν στον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 είναι το πλεόνασμα που δημιουργήθηκε το 2017. Και όπως τόνισε, αυτό το πλεόνασμα δείχνει σε πόσο καλή οικονομική κατάσταση βρίσκεται ο Δήμος.

Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτης Μπεχράκης, από την πλευρά του στάθηκε περισσότερο στην ιεράρχηση των αναγκών που έχει γίνει από τη δημοτική αρχή, τονίζοντας ότι από την εικόνα που σχημάτισε αυτή δεν είναι σωστή. Χαρακτηριστικά παρατήρησε ότι εκείνο που προέχει, μεταξύ άλλων, είναι η ενίσχυση των ποσών για συντηρήσεις και έργα στα σχολεία, τόνισε ωστόσο αυτά τα ποσά δεν ενισχύονται όσο θα έπρεπε.

Με την τοποθέτηση αυτή διαφώνησαν ο αντιδήμαρχος έργων Δημήτρης Δημόπουλος, που τόνισε ότι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, δίνει προτεραιότητα στο να διατηρούνται σε καλή κατάσταση τα σχολεία, όπως και ο πρόεδρος της Επιτροπής αντιδήμαρχος Θανάσης Ηλιόπουλος, που υποστήριξε ότι οι κωδικοί για τα έργα στα σχολεία ενισχύονται σε μεγάλο βαθμό.
Στ.Μ.